`Yunanistan krizine hazırlıklıyız`

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, İngiltere`nin Yunanistan`daki gelişmelerin doğrudan etkilerinden yalıtılmış durumda olduğunu belirterek, İngiltere`de finansal istikrarın devamı için gereken kararları alacaklarını söyledi.

01.07.2015 Cuma 16:45

Güncelleme : 02.07.2015 Cuma 09:41

İngiltere Merkez Bankası'nın Finansal İstikrar Raporu'nda, Yunanistan'daki sermaye kontrolünün ardından ülkenin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borç ödemesini gerçekleştirememesinin piyasalara olan etkisi değerlendirildi.

BoE raporunda, "Mevcut durum halen değişken. Bankamız gelişmeleri izlemeye ve Yunanistan'daki krizin derinleşmesinin finans piyasalarındaki riskin yeniden değerlendirmesine neden olabilecek bir duruma karşı hazırlıklı olmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Raporun sunumunda konuşan BoE Başkanı Carney, Yunanistan'daki gelişmelerin dengeyi zorladığını ve bu ülkedeki görünümü kötüleştirdiğini belirterek, "İngiltere, Yunanistan'daki gelişmelerin doğrudan etkilerinden görece yalıtılmış durumda. Yunan bankalarının İngiltere'deki varlığı ekonominin büyüklüğü ile kıyaslanırsa oldukça küçük. Öte yandan Avro Bölgesi üzerindeki finansal ekonomik etkisi dikkate değer" dedi.

Carney, Yunanistan'daki gelişmelerin çok yakından izlendiğini anlatarak, şunları kaydetti: 

"Bankamız, Hazine Bakanlığı, Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) ve Avrupalı ortaklarımızla birlikte acil durum planlarını uygulamak üzerine yakın şekilde çalıştı. İngiliz otoriteleri gelişmeleri yakından izlemeye devam edecek ve İngiltere'de finansal istikrarın korunması için gereken her kararı alacaktır."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak