Yunanistan yeni teklif sunmayacak

Yunanistan, Euro Bölgesi maliye bakanlarına (Eurogrup) finansal yardımın serbest bırakılması amacıyla yeni teklif sunmayacak.

16.06.2015 Cuma 08:48

Güncelleme : 16.06.2015 Cuma 09:57

Yunanistan’ın bu hafta yapılacak Avrupa maliye bakanları toplantısında yeni teklif sunmak gibi bir planı bulunmuyor. Bu durum, ülkenin temerrütten kaçınmak amacıyla serbest bırakılmasını sağlamaya çalıştığı finansal yardım için daha fazla taviz vermeyeceğine işaret ediyor.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Bild Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, yeni bir teklifin maliye bakanları toplantısında sunulması öncesinde daha düşük bir seviyede tartışılarak çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Maliye bakanları toplantısı 18 Haziran’da Lüksemburg’ta gerçekleştirilecek. Varoufakis, Yunanistan’ın bir çözüm bulmaya istekli tavrını sürdürdüğünü ancak kreditörlerin anlaşmazlığı sona erdirmek için Yunanistan’ın tekliflerini ciddiye alması gerektiğini belirtti.

Hisse senetleri ve euro, haftasonu gerçekleştirilen görüşmelerden anlaşma çıkmaması ve çözülmesi gereken politik farkının gözler önüne serilmesi ile Pazartesi günü düşüş kaydetti. Yunanistan’ın Pazar günü Avrupa yetkililer ile yaptığı görüşme başlamasından dakika sonra sona ermişti.

Pazartesi günü Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, “Avrupa’nın güçlü ve kapsamlı bir anlaşmaya ihtiyacı var ve buna yakın zamanda ihtiyacımız var. Şu an tüm aktörlerin elinden gelenin fazlasını yapması gerek. Top Yunan hükümetinin sahasında, gerekli adımların atılması gerek” diye konuştu.

Müzakerelerden kaynaklana yorgunluk taraflarda uyuşmazlığı artırırken, bazı Euro Bölgesi yetkilileri Yunanistan’ın para birliğinden çıkma ihtimalini kamuya açık bir biçimde dile getirdiler. Bunda Yunan hükümetinin taviz limitine ulaştığına işaret etmesi etkili oldu. Yunanistan emekli maaşlarında indirime gidilmesi ve vergi artırımı taleplerine karşı çıkıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak