Yunanistan`da kreditörler toplanacak

Yunanistan ile kreditörler bugün yeniden biraraya gelecekler Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan ile kreditörlerinin tedbirlerin çoğu üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

16.11.2015 Cuma 09:06

Güncelleme : 16.11.2015 Cuma 09:35

Yunanistan ile kreditörler arasında dün öğle saatlerinde başlayan müzakerelere 17 saatin ardından sabah saat 5 civarında ara verildi. Salı günü yapılması beklenen Euro Çalışma Grubu toplantısı öncesinde anlaşmazlıkları gidermeye yönelik toplantılara bugün saat 14'te devam edilecek.

Kaynaklar, tek konut sahiplerinin bu konutlarının icralardan korunması ve bankalardaki sorunlu kredilerin tasfiyesi konusunda Yunan hükümetiyle kreditörler arasında görüş ayrılıklarının devam ettiğini ifade ediyorlar. Yunanistan ile kreditörler bugün bir anlaşmaya varabilirler ise yarın yapılacak Euro Çalışma Grubu toplantısında Yunanistan için 2 milyar euro kredi diliminin ve banka yeniden sermayelendirme için 10 milyar euro fonun serbest bırakılması değerlendirilecek.
 
'ÇOĞU MADDEDE ANLAŞMAYA VARILDI'

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan ile uluslararası kreditörlerinin tamamı üzerinde olmasa da tedbirlerin çoğu üzerinde anlaşmaya vardıklarını, sağlanan ilerlemeninin ve 2 milyar euro tutarında kredi diliminin serbest bırakılmasının Salı günü değerlendirileceğini söyledi.
 
Dijsselbloem yaptığı açıklamada, "Yunan otoriteler ile uluslararası kreditörler arasındaki, kurtarma programının ilk gözden geçirmesi çerçevesinde uygulmaya geçirilmesi gereken tedbirler ile finans sektörünün başarılı şekilde yeniden sermayelendirilmesi süreci için zaruri finans sektörü tedbirleri üzerinde görüşmelerde sağlanan ilerlemeyi memnuniyetle karşıladık" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum