Yunanistan`ın mali programı uzatılabilinir

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger, Yunanistan`nın yapacağı reformlar listesini Troyka kurumlarına sunmasına ilişkin, "Liste yeterli bulunursa program dört ay daha uzatılacak" dedi.

23.02.2015 Cuma 16:38

Güncelleme : 23.02.2015 Cuma 17:01

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger,  Yunanistan'nın yapacağı reformlar listesini Troyka kurumlarına sunmasına ilişkin,  "Liste yeterli bulunursa program dört ay daha uzatılacak" dedi.

 

Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Jaeger,  Yunanistan'ın bugün yapacağı reformların listesini Troyka kurumlarına sunması  sonrasındaki süreç hakkında bilgi verdi.

 

Avro Bölgesi bakanlarının listenin yeterli olup olmadığını  değerlendireceğini ifade eden Jaeger, "Yarın Avro Bölgesi bakanları,  telekonferans yöntemiyle görüş alışverişinde bulunacak" dedi.

 

Listenin Brüksel'e ulaşıp ulaşmadığını henüz bilmediğini belirten  Jaeger, "Liste yeterli bulunursa program dört ay daha uzatılacak" dedi.

 


Ancak listeye göre yorum yapabileceklerini söyleyen Jager, sözlerini  şöyle sürdürdü:

 

Yunanistan için uygun görülen programın uzatılması konusunda anlaşma  sağlanırsa Federal Meclis'i zamanında bilgilendireceğiz. Yunanistan'dan gelen  listenin tabii ki Troyka ve Avro Grubu bakanlarınca da yeterli bulunması lazım.  Sonrasında konuyu Federal Meclis'e sunacağız. Konunun onaylanıp onaylanmama  sorumluğu doğal olarak Federal Meclis'te, hükümette değil. Programın önümüzdeki  hafta Federal Meclis'te kabul edilmemesi için hiçbir neden yok bu tabii ki  Atina'nın göndereceği listenin kalitesine bağlı."

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak