`Yüzde 100 yerli diye bir şey yok`

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye`de şu an itibarıyla `kriz` diye adlandırılabilecek bir tablonun bulunmadığını söyledi.

19.10.2015 Cuma 11:36

Güncelleme : 19.10.2015 Cuma 15:57

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, bir televizyon programında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Seçim ekonomisi konusundaki sorular üzerine Babacan, siyasi lügatten seçim ekonomisini çıkardıklarını söyledi.

Seçim yıllarında bile bütçe açığının küçük rakamlarla kapatıldığına işaret eden Babacan, seçimlerin olduğu yıllarda dahi mali disiplinden taviz vermediklerini vurguladı. Babacan, Türkiye'de şu an itibarıyla 'kriz' diye adlandırılabilecek tablonun bulunmadığına işaret ederek, "Kuşkusuz dikkat etmemiz lazım. Ülke ateş çemberindeyken, bütün gelişmekte olan ülkelerle ilgili problemler varken, eğer ekonomi politikalarında doğruları yapmazsak Allah korusun işte o zaman 'kriz' diye tabir edilecek duruma Türkiye düşebilir. 1 Kasım seçimleri bu açıdan çok önemli. Seçimlerden sonra güçlü bir hükümet kurulması ve kurulacak hükümetinde doğru ekonomi politikaları uygulaması Türkiye'yi bütün bu kaosta sağlam tutar" diye konuştu.

'YÜZDE 100 ŞU ÜLKENİN MALI DİYE BİR ŞEY YOK'
 
Babacan, yerli otomobil üretilmesine yönelik girişimlere ilişkin soruya karşılık, Türkiye'nin halen önemli bir otomobil üreticisi olduğunu söyledi. Türkiye'de üretilen otomobillerin yüzde 80-90'ının ihraç edildiğini, buna karşılık Türkiye'de kullanılan otomobillerin yüzde 85'inin ithal olduğunu belirten Babacan, Türkiye'nin kendi markasıyla otomobil üretmesinin önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Babacan, şunları kaydetti: "Son açıkladığımız yerli otomobil projesiyle ilgili belki iletişimle alakalı bazı sorunlardan bahsedilebilir ama projenin özüne indiğinizde bu bir yerli marka çabasıdır. Bu çok önemlidir. Uçakta, otomobilde olsun Türkiye'nin artık kendi markasını, yerli üretimini gerçekleştirmesi önemlidir. Yerli derken, artık dünyada yüzde 100 şu ülkenin malı diye bir şey yok. Teknolojide küreselleşmiş bir dünyadan bahsediyoruz. Önemli olan bütün bunların yöneticisi, işin sahibi olabilmek."
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak