Zeybekci`den Booking ve Uber`e çağrı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, booking.com ve uber.com ile ilgili "Gerekiyorsa Ekonomi Bakanı olarak ben temas edeceğim. Ne istiyorsun kardeşim, gel buraya. Türkiye`de kayıt altına girmek, büro açmak, faaliyet yapmak için ne istiyorsun?" dedi.

27.04.2017 Cuma 09:16

Güncelleme : 27.04.2017 Cuma 14:48

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "booking.com" ile  "uber.com" internet sitelerine ilişkin "Gerekiyorsa Ekonomi Bakanı olarak ben  temas edeceğim. 'Ne istiyorsun kardeşim, gel buraya. Türkiye'de kayıt altına  girmek, büro açmak, faaliyet yapmak için ne istiyorsun?' Bizde şu anda dünyanın  en iddalı yatırım teşvik sistemi var. Proje bazlı yatırım teşvik sistemi.  İstedikleri her desteği verebiliriz. Vergiyse derdi vergiyi sıfırlayabiliriz."  dedi.

Zeybekci, Ensar Vakfı tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans  Salonunda düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Ekonomide Yeni Dönem  Beklentiler” konulu etkinlikteki konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

'MAHKEME KARARI DOĞRU'

Mahkeme kararıyla faaliyetleri durdurulan "booking.com"a ilişkin bir soru üzerine Zeybekci, "Mahkemenin booking.com hakkında verdiği karar doğru.  Olması gereken bunları Türkiye'ye getirmek olmalı. Ne yapmalı, ne etmeli bunları  Türkiye'ye getirmeli. Turizmde dünyada 6. en büyük, Avrupa'nın 4. büyük  destinasyonuyuz. Hedefimiz dünyada ilk 3, Avrupa'da birinci olmak. Böyle olunca  çağın enstrümanlarını kullanmamız gerekiyor." diye konuştu.

'VERGİYİ SIFIRLAYABİLİRİZ'

Zeybekci, e-ticaretin önemine işaret ederek, Türkiye'nin bu konuda  başarılı olması için önemli teşvik sistemi getirdiklerini söyledi. Zeybekci,  "booking.com" ve "uber.com"a ilişkin "Ekonomi Bakanlığı olarak arkadaşlarımız  çalışıyor. Gerekiyorsa Ekonomi Bakanı olarak ben temas edeceğim. 'Ne istiyorsun  kardeşim, gel buraya. Türkiye'de kayıt altına girmek, büro açmak, faaliyet yapmak  için ne istiyorsun?' Bizde şu anda dünyanın en iddalı yatırım teşvik sistemi var.  Proje bazlı yatırım teşvik sistemi. İstedikleri her desteği verebiliriz. Vergiyse derdi vergiyi sıfırlayabiliriz." değerlendirmelerinde bulundu.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı