Zeybekci`den flaş Türk Lirası açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile görüştü, "Kıbrıs ile Türkiye arasında Türk Lirası`nın kullanımını zorunlu hale bile getirebiliriz" açıklamasında bulundu.

03.11.2017 Cuma 12:21

Güncelleme : 03.11.2017 Cuma 17:47

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki dış ticarette sadece Türk lirası kullanılabileceğini belirterek, “Böyle bir anlaşmayı geçtiğimiz günlerde Nahçıvan ile yaptık. Bunu KKTC ile de yapabiliriz.” dedi.

Zeybekci, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, KKTC üzerindeki haksız uygulamaların tamamı ortadan kaldırılana kadar ayrıcalıklar sunmaya devam edeceklerini dile getiren  Zeybekci, “Kıbrıs siyasi anlamda değil ama ekonomik anlamda bizim için Isparta’dır, Burdur’dur, Konya’dır, Karaman’dır.” diye konuştu.

Türkiye’nin KKTC’den ithalatını 2018 sonunda 100 milyon doların  üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Zeybekci, bu hedefe yönelik  işlemlerin kolaylaştırılması için bazı  çalışmalar yapıldığını aktardı. “KKTC’li  vatandaşlarımızın Türkiye’den satın aldıkları ürünlere yönelik KDV muafiyeti  konusundaki problemlerinin çözümü için Maliye Bakanımızla telefonda görüştük.”  diyen Zeybekci, Bakanlığının KKTC’ye her türlü desteği verme konusunda kararlı  olduğunu bildirdi.

Nihat Zeybekci, Atun’a Türkiye-KKTC arasındaki dış ticarette sadece  Türk lirası kullanılabileceğini belirterek, “Bu tür bir anlaşmayı geçtiğimiz  günlerde Nahçıvan ile yaptık. Bunu KKTC ile de yapabiliriz. Bunu da görüşelim.”  ifadelerini kullandı.

Sunat Atun ise Türkiye ile ortak ekonomik iş birliğinin 10 yıldır  sürdüğünü anımsattı. Ana vatan Türkiye ile sadece siyasi ilişkilerin değil aynı  zamanda ekonomik ilişki ve iş birliklerinin de devam ettiğini anlatan Atun, “Yeni  ilan ettiğimiz Kıbrıs’tan Türkiye’ye 100 milyon dolarlık ihracat hedefini  inşallah gerçekleştireceğiz.” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü