Ziraat Bankası`ndan 1,1 milyar dolarlık sendikasyon

Ziraat Bankası, 22 ülkeden 38 bankanın katılımıyla 1,1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

10.04.2020 Cuma 13:14

Güncelleme : 11.04.2020 Cuma 11:22

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, 22 ülkeden 38 bankanın  katılımıyla 1,1 milyar doları tutarında dış kaynak temin edildiği belirtildi. Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının küresel piyasalarda neden olduğu  dalgalanmaya rağmen, sağlanan kredinin maliyetinin geçen yılın altında kaldığı  vurgulandı.

Açıklamada, Emirates NBD Bank ve Abu Dhabi Commercial Bank  koordinatörlüğünde sağlanan, 597 milyon euro ve 415 milyon dolar olarak iki  parçadan oluşan 1 yıl vadeli kredinin maliyetinin, geçen yılki euro maliyetinin  40 baz puan, dolar maliyetinin ise 25 baz puan altında kalarak sırayla Euribor  2,00 ve Libor 2,25 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Corona virüs sebebiyle tüm dünya merkez bankaları ve hükümetlerinin  olağanüstü finansal önlemler almak zorunda kaldığı ve likiditenin öneminin daha  da arttığı bu kritik dönemde dahi, 4 kıtada 38 uluslararası bankadan sağlanan bu  büyüklükteki kredinin, Türkiye ekonomisine ve Ziraat Bankası'na olan güvenin bir  kez daha teyidi olduğunun altı çizilen açıklamada, "Muhabir bankalarımıza,  gösterdikleri destek, artarak devam edeceğine inandığımız işbirlikleri ve  yaşadıkları son derece zorlu çalışma koşullarına rağmen, sendikasyon süreci için  belirlenen takvime titizlikle uyarak, herhangi bir gecikme olmaksızın  sağladıkları katılımları için teşekkür ederiz. Ziraat Bankası olarak temin  ettiğimiz bu kaynakla, reel sektörümüze, ekonomimiz için özellikle önem arz eden  dış ticaret işlemleri aracılığı ile destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerine  yer verildi.


"
En Çok Okunan Haberler

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?