Ziraat Katılım`dan 151,3 milyon TL net kar

Ziraat Katılım bu yılın ilk yarısındaki net karı, 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 185 artarak 151,3 milyon liraya ulaştı.

01.08.2018 Cuma 17:49

Güncelleme : 01.08.2018 Cuma 18:11

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, yılın ilk yarısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım'ın daha etkin, kaliteli ve çözüm odaklı finansal hizmet sunmak ve ekonomiye olan katkılarını daha da artırılmasını temin amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.     
 
Ziraat Katılım'ın toplam aktiflerinin haziranda geçen yıl sonuna göre yüzde 29 artışla 18,4 milyar TL'yi aştığını ifade eden Özdemir, toplanan fonların yine aynı döneme kıyasla yüzde 34 artışla 13,4 milyar TL olduğunu bildirdi.     
 
Özdemir, şöyle devam etti:     
 
"Kullandırılan nakdi fonlar yüzde 25 artıs?la 14,6 milyar TL'ye ulaşırken, Ziraat Katılım'ın tüm sektöre sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 23,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Ziraat Katılım, 2018 yılının 2. çeyreğini 151,3 milyon TL net kar ile tamamladı. Türkiye genelinde şube ağını hızla yaygınlaştıran Ziraat Katılım, yurt içinde 39 ilde 72 şube ile faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.     
 
Ziraat Katılım müşterilerinin bankacılık hizmetlerine kolay erişimini sağlamak amacıyla 'Ücretsiz Ortak ATM' sistemine dahil olduk. Bankamız ile Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank ve Vakıf Katılım bankaları arasında imzalanan  protokol kapsamında 'Ücretsiz Ortak ATM Kullanımı' projesi hayata geçirildi. Türkiye genelinde 15 bine yakın ATM'den 'Hesaptan Para Çekme, Hesaba Para Yatırma, Bakiye  Sorgulama' işlemlerinin ücretsiz yapılması hizmeti müşterilerimize sunulmuştur."     

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak