ABD tahvillerinde yükseliş bekleniyor

Hedge fonları, ABD Hazine tahvil faizlerinin yüzde 2’ye yakın seyretmesi ile tahvillerin yükseliş göstereceğini öngörüyor.

19.10.2015 Cuma 08:59

Güncelleme : 19.10.2015 Cuma 09:50

Yatırımcılar, 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin yüzde 2’ye yakın seyretmesi ile birlikte ABD Hazine tahvillerinin güçleneceği iddiasına geri döndü.

Bloomberg'de yer alan habere göre,  Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler, 13 Ekim’de sona eren haftada ABD tahvillerinde yükseliş görüleceği beklentisi ile 17,692 net-uzun pozisyon tuttu. Bir önceki periyotta tahvillerde düşüş yaşanacağı beklentisi ile açılan net-kısa pozisyon sayısı 2,543’tü. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilleri, Pazartesi günü haftalık kazancı korudu. Faizler 14 Ekim’de yüzde 1.97 ile 24 Nisan’dan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. ABD Hazine tahvilleri, Fed’in 2006’dan bu yana ilk faiz artırımını bu yıl yapacağı iddialarının gerilemesi ile geçtiğimiz ay ralli yaptı.

Sydney’deki St. George Bank Ltd. ekonomistlerinden Janu Chan, “Faizlerin baskılanmış olmasının genel neden Fed ve sıkılaştırmaya ne zaman başlanacağının bilinmemesi. Enflasyonun düşük olması, Fed’in ertelemesine olanak veriyor ve artırımın gerçekten kademeli olması olasılığı destekliyor” dedi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi, geçtiğimiz hafta yaklaşık 5 baz puan gerilemesini ardından Tokyo saati ile 11.38’de yüzde 2.03 seviyesinde yatay seyretti. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 99 22/32 oldu.

ABD tahvilleri, Çin ekonomisinin Eylül itibarıyla sona eren üç aylık dönemde ekonomist beklentilerinden daha az yavaşladığını gösteren verinin ardından Pazartesi günü kazançları sildi.

10 yıllık başa baş oran, sabit faiz ve enflasyona endeksli Hazine tahvilleri arasındaki fark, 1.49 yüzde puan oldu. Haziran ayında fark 1.94 seviyesindeydi.

Vadeli işlem yapan traderlar, Fed’ın bu yıl sonuna kadar faizi artıracağına yüzde 32’lik bir ihtimal veriyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak