ABD`ye su ürünleri ihracatında THY dopingi

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Kızıltan"THY`nin geçen mayısta Boston`a direkt uçuş başlatmasıyla çok önemli sorunumuz çözüldü" "ABD`ye su ürünleri ihracatımız, artarak devam edecek" dedi.

23.03.2015 Cuma 11:25

Güncelleme : 23.03.2015 Cuma 11:25

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, ABD'ye ihracatta, Türk Hava Yollarının (THY) Boston'a direkt uçuş başlatmasıyla çok önemli sorunun çözüme kavuşturulduğunu belirterek, "ABD'ye su ürünleri ihracatımız, artarak devam edecek" dedi.

 

Kızıltan, açıklamasında, üyesi olduğu Su Ürünleri Tanıtım Grubunun, 15-17 Mart'ta ABD'nın Boston kentinde düzenlenen Amerika'nın en büyük su ürünleri fuarı Kuzey Amerika Su Ürünleri Fuarı'nda (Seafood Expo North America) ziyaretçilere 2 bin 500 kişilik levrek ve çipura tadımı yaptırarak, bilinirliğini artırdığını ifade etti.

 

Son yıllarda "sağlıklı yaşam" felsefesine önem verilen ABD'de, Akdeniz levrek ve çipurasının çok iyi tanındığını, "tüm üretim aşamalarının takip edilebilir olması ve üretimde sağlığa zararlı hiçbir madde kullanılmaması" nedeniyle Amerikalı tüketicilerin kültür balığını daha çok tercih ettiğini aktaran Kızıltan, şunları kaydetti:

 

"Türk su ürünlerinin bilinirliği, ABD pazarında her geçen gün artıyor. ABD, Türk kültür balıkçılığı için son yıllarda çok önemli pazar haline geldi. 2013 yılında ihracatımız yüzde 40'lık artışla 11,6 milyon dolara ulaştı, 2014'te ise yüzde 66'lık artışla 19,3 milyon dolara yükseldi. Özellikle levrek balığına yoğun ilgi var. THY'nin geçen mayısta Boston'a direkt uçuş başlatmasıyla çok önemli sorunumuz çözüldü. ABD'ye su ürünleri ihracatımız, artarak devam edecek."

"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti