Almanya tahvil faizleri rekora düştü

Almanya`nın 10 yıl vadeli gösterge tahvillerinin faizi rekor seviyeye geriledi.

14.04.2015 Cuma 15:56

Güncelleme : 14.04.2015 Cuma 15:59

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Çarşamba günü tahvil alım programını güncellemesi beklenirken, yatırımcıların değerlendirmesi, rekor düşük faize hazırlıklı olunması şeklinde.


Almanya’nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Salı günü, diğer 5 Euro Bölgesi ülkesinin tahvilleri ile birlikte, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 1.1 trilyon euroluk (1.2 trilyon dolar) parasal genişleme programının tüm bölgedeki ülke tahvillerin fiyatlarını yükseltmesi sonrası, rekor seviyelere düştü. Moody's Investors Service, ECB'nin yıl sonu civarında almak için kurallara uygun tahvil bulamayabileceğini ve bu nedenle parasal gevşeme programının kurallarını gevşetebileceğini ve bunun da faizler üzerinde ek baskı yaratabileceğini kaydetti.


Dublin’de Cantor Fitzgerald LP stratejisti Owen Callan, “Tahvil faizlerinin sıfıra ve hatta negatif bölgelere geçmesi artık bir öneriden ziyade üzerinde ortak görüş sağlanmış bir durum. Şu anda yeni bir çeyrekteyiz ve insanların pozisyonlarını yenilediklerini düşünüyorum” diye konuştu.


Almanya'nın gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Londra saati ile 11:14’te 2 baz puan veya 0.02 yüzde puanı düşerek yüzde 0.14 seviyesinden işlem gördü ve yüzde 0.134 seviyesine dek gerileyerek, Bloomberg'in verileri toplamaya başladığı 1989'dan bu yana en düşük seviyeye indi. Şubat 2025 vadeli yüzde 0.5 faizli tahvilin fiyatı 0.19 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 1.90 euro artarak 103.54 oldu. 30 yıl vadeli tahvillerin faizi yüzde 0.583'e kadar indi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak