Arjantin kur işlem bandını 2019 yılına uzatacak

Arjantin Merkez Bankası kur işlem bandı uygulamasını gelecek yıla uzatacak ve muhtemelen daha az dalgalanmaya izin verecek.

05.11.2018 Cuma 17:19

Güncelleme : 06.11.2018 Cuma 10:31

Arjantin Merkez Bankası kur işlem bandının kullanımını 2019 yılına uzatacak ve muhtemelen pesoda şimdikinden daha az dalgalanmaya izin verecek. Bu durum, IMF destekli para politikasının, oldukça sıkıntılı geçen bu yılın sonu yaklaşırken meyvelerini verdiğini işaret ediyor.

Arjantin Merkez Bankası Başkanı Guido Sandleris, cuma günü Buenos Aires'te Bloomberg'e verdiği mülakatta, "Gelecek yıl boyunca, müdahale ve müdahale dışı bölgeler konusunda çalışmaya devam edeceğiz" dedi ve "Ayarlamanın hızı muhtemelen şimdikine göre biraz daha düşük olacak. Bu oran şimdi yüzde 3 seviyesinde ve biraz daha az olabilir" şeklinde konuştu.

Peso dolar karşısında erken saatlerde düştü. Arjantin para birimi Buenos Aires'te yüzde 0.2 düşerek 35.55 seviyesine indi.

Bu yıl gelişen piyasa paraları içinde en kötü performansı gösteren para olan peso, ekim ayında dolar karşısında yüzde 14.7 değer kazandı ve 2003'e kadar giden veriler dikkate alındığında en iyi aylık performansını gerçekleştirerek, tüm dünyada en fazla yükselen para oldu. Enflasyon bekleyişleri ekim ayında, üç aylık türbülansın ardından zayıfladı ve tahvil faizleri eylül başında sert yükseldikten sonra istikrar buldu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak