Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsalarında petrol fiyatlarındaki dalgalanmanın etkisiyle hafta başından bu yana hakim olan karışık seyir, bugün de devam etti.

18.09.2019 Cuma 10:12

Güncelleme : 18.09.2019 Cuma 13:40

Suudi Arabistan'da milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait tesislere yönelik saldırı nedeniyle hafta başında hızlı yükselen petrol fiyatları, dün akşam gelen açıklamalarla yerini düşüşe bıraktı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, dün yaptığı açıklamada petrol tedarikinin, Saudi Aramco'ya ait tesislere yönelik saldırı öncesi seviyelere döndüğünü söyledi.

Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açtığı 53,2 milyar dolarlık repo ihalesi ile piyasadaki likidite sıkışıklığını gidermesinin ardından, bu akşam açıklanacak Fed faiz kararı ve toplantı sonrası verilecek mesajların önemi arttı.

Gelişmelerin ardından düşüşe geçen petrol fiyatlarının verdiği destekle Çin'de Şanghay bileşik endeksi kapanışa yakın yüzde 0,22 artarak  2.984,78 puan oldu.

Japonya'da açıklanan dış ticaret verilerinin daralmaya işaret etmesi sonrası Nikkei 225 endeksi de yüzde 0,18 değer kaybederek günü 21.960,71 puandan  tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,10 artışla 108,2 seviyelerinden işlem  görüyor.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,35 artışla 36.609,41 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,05 düşüşle 26.777,23 puanda ve Güney Kore'de  Kospi endeksi yüzde 0,41 primle 2.070,73 puanda seyrediyor.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak