Asya para birimleri düşüşte

Asya para birimleri, küresel tahvillerdeki satış dalgası ile birlikte düşüşü 3. haftaya taşıyor.

05.06.2015 Cuma 10:13

Güncelleme : 05.06.2015 Cuma 10:15

Asya para birimleri, Malezya ringiti öncülüğünde değer kaybediyor. Küresel tahvillerdeki satış dalgası ve Yunanistan’ın IMF’ten borcunun ertelenmesini talep etmesi, yatırımcıların gelişen piyasa varlıklarına olan talebini azaltabilir.

Bloomberg-JPMorgan Asya Dolar Endeksi, bu hafta yüzde 0.1 geriledi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi Euro Bölgesi’nde enflasyonun ve piyasa volatilitesinin yükseldiğine işaret etti. 10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 29 Mayıs’tan bu yana 35 baz puan yükseldi. Benzer vadeli ABD Hazine tahvil faizi aynı sürede 21 baz puan artış gösterdi. Yatırımcılar, Janus Capital yöneticisi Bill Gross’un Şenzen borsasında bir sonraki büyük hareketin teknoloji ağırlıklı hisselerde açığa satanlarda görüleceğini belirtmesinin ardından dikkatlerini Çin’e çevirdiler.

Mizuho Bank Ltd. ekonomistlerinden Vishnu Varathan, “Almanya tahvil faizlerindeki volatilite küresel tahvil faizlerini yukarı itiyor. Bu da Asya para birimlerinin yumuşamasına neden oluyor. Bill Gross’un açıklaması piyasa güvenini etkiledi” dedi.

Malezya ringiti dolar karşısında bu hafta yüzde 1.1 gerileyerek Kuala Lumpur saati ile 10:26’da 3.7100 seviyesine geldi. Filipin pesosu yüzde 0.8 değer kaybetti. Endonezya rupisi yüzde 0.8, Çin yuanı yüzde 0.1 düşüş gösterdi.

Yabancı fonlar Perşembe günü itibarıyla bu hafta Tayvan, Tayland, Endonezya ve Filipinler’de net 1.2 milyar dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak