`BoJ, enflasyon tahminini kayda değer bir şekilde düşürebilir`

Oxford Economics Japonya Ekonomisi Başkanı Shigeto Nagai, Japonya Merkez Bankası`nın (BoJ) para politikası toplantısında enflasyon tahminini kayda değer bir şekilde düşürebileceğini bildirdi.

29.07.2018 Cuma 12:08

Güncelleme : 30.07.2018 Cuma 11:28

Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikası kararlarını 31 Temmuz  Salı sabahı açıklayacak. Banka’nın faiz oranlarında bir değişiklik yapması  beklenmiyor. Banka'nın teşvik programlarını sürdürülebilir tutmanın yollarını  arıyor. Piyasalarda, BoJ'un getiri eğrisi kontrolü veya varlık alım ayarlamaları  arasında önemli bir değişiklik yapması öngörülmüyor.

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Oxford Economics  Japonya Ekonomisi Başkanı Shigeto Nagai, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para  politikası toplantısında enflasyon tahminini kayda değer bir şekilde  düşürebileceğini belirtti. BoJ'un genişlemeci para politikasını daha  sürdürülebilir hale getirmek için yollar aradığını ifade eden Nagai, bankanın  yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşabilmek için genişlemeci para politikasına  daha fazla devam edilmesi gerektiği vurgusunu yapacağını aktardı.

Nagai, Japonya'da enflasyon oranının son aylarda hayal kırıklığına  sebep olduğunu dile getirdi. Bu toplantısında BoJ'un para politikasında  değişikliğe gideceğine dair spekülasyonların olduğunu anımsatan Nagai, ancak  temel para politikasında bir değişikliğin olmayacağını söyledi.

Nagai, bankanın daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla şu anki  teşvik programının olumsuz taraflarını da ortaya koyacağını vurguladı. BoJ'un  temmuz ayı para politikası toplantısında teknik uyarlamalar yapabileceğini  belirten Nagai, bankanın devlet tahvili piyasasının işleyişini geliştirmek için  devlet tahvili alımında esnekliği artırmasının olası seçeneklerden bir tanesi  olduğunu ifade etti.

Nagai, diğer bir olası seçeneğin ise borsa yatırım fonlarının satın  alınmasında esnekliğe gidilmesi olduğunun altını çizdi. BoJ'un hisse senedi  piyasasında önemli bir rolü olduğunu anlatan Nagai, bunun piyasaların işleyişinin  bozulmasına ve bankanın bilançosunun zarar görmesine yol açabileceğini dile  getirdi.

"POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLMEMESİNİN BİR NEDENİ DE YENİN DEĞER  KAZANMASI İHTİMALİ"

Nagai,  BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda'nın düşük faiz oranlarının  bankanın karlılığını olumsuz etkilediğini kabul ettiğini ancak düşük faizlerin  finansal istikrar etkisi üzerinde oluşturduğu endişenin yakın gelecekte temel  para politikasında değişikliğe gitmeye sebep olmayacağını anlattı.

Bankanın para politikasında değişikliğe gitmemesinin bir diğer  nedeninin yenin değer kazanma ihtimali olduğunu vurgulayan Nagai, devlet tahvili  ve borsa yatırım fonu alımı gibi uygulamalarda yapılacak teknik uyarlamaların  toplantıda gerçekleşebilecek en mümkün sonuçlar olduğunu dile getirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma