Çelik şirketi temerrüde düşebilir

Çin’de devlete ait çelik şirketi Sinosteel Co, hükümetin destek için adım atmasına rağmen tahvil ödemesinde temerrüde düşmeye doğru ilerliyor

20.10.2015 Cuma 10:06

Güncelleme : 20.10.2015 Cuma 11:55

Çin’de devlete ait çelik traderı Sinosteel Co., hükümetin destek için adım atmasına rağmen tahvil ödemesinde temerrüde düşmeye hazırlanıyor. Bu durum, ekonomik yavaşlamanın derinleşmesi ile birlikte şirket finansmanlarının kötüleştiğine işaret etti.

BloombergHT'de yer alan habere göre,  Chinabond’un web sitesinden Pazartesi yapılan açıklamaya göre  Sinosteel, Salı günü vadesi gelen 2017 vadeli yüzde 5.3 faizli 2 milyar yuan (314.5 milyon dolar) değerindeki tahvillerde faiz ödemesini erteleyecek. Firma, tahvilleri Sinosteel Engineering & Technology Co. biriminin hissesiyle desteklemeyi planlaması ile ödemeyi erteleme kararı aldı. Bu durum, şirketin detay vermeden yaptığı açıklamaya göre, faiz ödemesi ile ilgili meseleleri etkileyebilir. Industrial Securities Co., Haitong Securities Co. ve China Merchants Securities Co.’ya göre faizin zamanında ödemesinde başarısız olunması temerrüde düşüldüğü anlamına gelecek.

China Merchants Securities tahvil analistlerinden Sun Binbin, “Yatırımcılar tam anlamıyla Steel’in temerrüde düşmesini bekliyor. Şirketin faizi daha sonra ödemesi mümkün ve bu piyasa  beklentisinden daha olumlu olur” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsada yeni rekor