Çin, dünya otomobil üretiminde ilk sırada yer aldı

Öngörülere göre dünya üretimi bugünkü tempo ile devam ettiğinde 2016 yılı sonuna kadar dünyada üretilecek 90 milyon binek otomobilin %27`si Çin tarafından üretilmiş olacak.

20.10.2016 Cuma 08:47

Güncelleme : 20.10.2016 Cuma 09:36

Öngörülere göre dünya üretimi bugünkü tempo ile devam ettiğinde 2016 yılı sonuna kadar dünyada üretilecek 90 milyon binek otomobilin %27'si Çin tarafından üretilmiş olacak.

2016'nın ilk yarısı (6 ayı) itibariyle dünyada 46,16 milyon otomobil üretildi. Bu, 2015'in aynı dönemine oranla %3,1'lik bir fazla üretime tekabül ediyor.

Üretilen araç miktarının %12,87 milyonu Çin'e ait ki, bu da bir önceki yılın aynı dönemine oranla %6,4'lük bir fazlalık ile toplam dünya üretiminin %27'si ediyor. Bu yılın aynı döneminde AB'de üretilen otomobil sayısı 9,99 milyon. Bu üretim rakamı, bir önceki yıla göre %7,7 fazlalık ile toplam üretimin %21'ini ifade ediyor.

Çin ve AB'den sonra 3. sırada gelen otomobil üreticisi ABD geçen yılın aynı dönemine oranla %6,7 artış göstererek 6,54 milyon araç üretmiş. Bu ise, dünya üretiminin ancak %14 kadarı.

Bir zamanların "otomobil üretimi" dendiğinde akla gelen ülkesi ABD için bu miktar ve bu sıra artık şaşırtıcı gelmemeli çünkü küresel köyümüzde üretim alan ve süreçleri sürekli kayıyor ve farklılaşıyor. Bu arada, 2016'nın ilk 6 ay üretim artırma şampiyonu, %12,2 ile Hindistan. Brezilya ise, içine düştüğü genel siyasal istikrarsızlık sonucu olarak yılın ilk 6 aylık üretiminde %21,1'lik bir gerileme gösterdi.
"
En Çok Okunan Haberler

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

Altın fiyatlarında son durum ne?

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?

Borsa güne yükselişle başladı