Danimarka MB güvenli varlık talebi ile başa döndü

Danimarka`nın, kronun euroya sabitlenmesinin çözüleceği iddiasında bulunan spekülatörler karşısında zafer ilan etmesinden bir ay sonra sermaye ülkenin AAA nota sahip tahvil piyasasına tekrar akış gösteriyor.

01.06.2015 Cuma 10:36

Güncelleme : 01.06.2015 Cuma 14:51

Danimarka hükümetinin kronun euroya sabitlenmesinin çözüleceği iddiasında bulunan spekülatörler karşısında zafer ilan etmesinden bir ay sonra sermaye ülkenin AAA nota sahip tahvil piyasasına tekrar akış gösteriyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) varlık alımlarını hızlandırma taahhüdünde bulunmasının Kuzey’de ciddi yansımaları olduğu görülüyor. Kron euro karşısında Salı günü 10 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Öte yandan Danimarka tahvil faizleri Euro Bölgesi’ndeki denklerine kıyasla daha hızlı bir düşüş gösterdi. Yunanistan krizi güvenli varlıklara talebi canlandırdı.

Danske Bank A/S sabit getiri araştırma müdürü Arne Lohmann Rasmussen, “Söz konusu gelişmeler Danimarka Merkez Bankası’nı tekrar başa döndürdü” dedi.

Rasmussen, Danimarka ve Almanya tahvil faizleri arasındaki farkın 15 Ocak’taki seviyesine yakın olduğunu belirtti ve bu durumun Danimarka Merkez Bankası üzerindeki baskıyı arttığını söyledi. 15 Ocak’ta İsviçre’nin minimum kur uygulamasının terk etmesi Danimarka’nın da aynı kararı alacağı spekülasyonunu yaratmıştı.

Rasmussen, “ECB’nin önden yüklemeli QE programı Almanya tahvillerindeki trendi tersine çevirdi. Bu da merkez bankası üzerindeki baskıyı artırıyor. Danimarka varlıklarının Almanya varlıklarına olan farkı kron karşısındaki spekülasyonların başladığı zamanla aynı seviyeden fiyatlanıyor” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak