`Dolar 3.10`a bile yükselmedi`

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem NTV`ye verdiği mülakatta, OHAL`in karar alma mekanizmasını hızlandıracağını söyledi.

21.07.2016 Cuma 12:42

Güncelleme : 22.07.2016 Cuma 09:13

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem NTV'ye verdiği mülakatta, OHAL'in karar alma mekanizmasını hızlandıracağını söyledi.

Ekonomik reformların daha güçlü ve daha hızlı olacağını belirten Ertem, sermaye girişlerinde veya çıkışında herhangi bir kısıtlama getirilmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz Cuma akşamı yaşadığı başarısız darbe girişiminin ABD'deki 11 Eylül saldırılarından dahi daha kötü olduğunu belirten Ertem, döviz piyasalarında ve tahvilde ciddi bir hücum görülmediğini ifade ederken, doların 3.10'a dahi yükselmediğini söyledi.

Ertem, Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 5 ila 6 seviyesinde büyümesinin beklendiğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin notunu BB+'dan BB'ye düşürme kararına da değinen Ertem, kararın politik bir hamle olduğunu ve darbenin bir devamı olarak görüldüğünü ve aceleci bir karar olduğunu söyledi.rtem, kimi kurumlar tarafından 10 milyar dolar değerinde tahvil çıkışı olacağı yönündeki tahminlerin spekülatif olduğunu ve sendikasyon kredilerinin çevrilmesinde herhangi bir sorun yaşanmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Türkiye'nin daha açık bir ekonomi olacağını, Türkiye'ye sermaye girişlerinin artacağını söyledi.

TCMB'nin Salı günü aldığı 25 baz puan indirim kararına da değinen Ertem, kararın Merkez Bankası'nın güvenini gösterdiğini belirtti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma