Dolar baş döndürdü!

27.01.2015 Cuma 11:09

Güncelleme : 27.01.2015 Cuma 17:58

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın açıklamaları sonrası 2,34'ün altına kadar gerileyen dolar, ocak enflasyonu sonrası adım atılabileceği endişesiyle tekrar tırmanışa geçti.



Dolar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın enflasyon raporu açıklaması sırasında dalgalandı. Erdem Başçı'nın enflasyon raporunu açıklaması sonrasında dolar 2,34'ün altına geriledi. Açıklamalar öncesinde 2,35'in üzerinde olan kur, saat 11.05'te 2,3395'e kadar geriledi.

Daha sonra ise Başçı'nın Ocak enflasyonu ardından dahi adım atılabileceğine yönelik açıklaması ile kur tekrar yönünü yukarı çevirdi ve 2,37'nin üzerine çıktı. 

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başçı, "Ocak enflasyonu 1 puandan fazla düşerse ve çekirdek iyi giderse 24 Şubat'ta yapacağımızı 4 Şubat'ta dahi bu parametreleri değerlendirebiliriz. Çünkü 24 Şubat'a kadar çok vakit var. Böyle bir esnekliğimiz de var biliyorsunuz, ama bunu istikrarı bozmadan yapabiliriz" dedi.

Başçı şöyle devam etti: "Enflasyondaki düşüşle uyumlu reel faizleri hafif artıda bırakacak bir indirimi tartışırız. Kısa ve hızlı karar alacak bir toplantı yapabiliriz. Koridorda da temkinli gideriz."  

FAİZLER SERT DÜŞTÜ


Açıklamalarının ardından iki yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 6.82'den yüzde 6.69'a gevşedi.

Başçı açıklamasında yıl sonunda enflasyonun son 45 yılın en düşük düzeyine inebileceğini söyledi. MB'nin yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 5,5 olarak açıklandı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma