Dünya Bankası’dan blockchain ile tahvil ihracı kararı

Yeni tahvillerini blockchain üzerinde sunmaya hazırlanan Dünya Bankası, konuyla ilgili olarak Avustralya’nın en büyük bankalarından Commonwealth Bank of Australia’yı yetkilendirdi.

13.08.2018 Cuma 09:42

Güncelleme : 13.08.2018 Cuma 14:41

Blockchain teknolojisinin kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaya devam ediyor. Son olarak Dünya Bankası, blockchain platformu üzerinden tahvil ihracı yapacağını duyurdu. Kurum söz konusu ihraç ile ilgili Avustralya bankası Commonwealth Bank of Australia’yı (CBA) yetkilendirdiğini duyurdu.
 
Blockchain Türkiye Platformu’nda yer alan habere göre, Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, blockchainin çok sayıdaki sermaye piyasası aracılarını ve bu aracılar arasındaki süreçleri düzene sokma potansiyeline sahip olduğu belirtilirken bu durumun sermaye artırımı ve alım satım amaçlı menkul kıymetlere dair süreçleri basitleştirmeye yardımcı olacağı kaydedildi. Bununla birlikte bu teknolojinin kullanımının operasyonel verimliliği artırmak ve yasal gözetimi geliştirmeye yardımcı olacağına da dikkat çekildi.
 
 “DAHA TUTARLI İHRAÇ SÜREÇLERİ İÇİN ÖRNEK OLACAK”
 
CBA ile çalışmaları sonrasında ilk blockchain tabanlı tahvil ihracını gerçekleştirmeye hazır olduklarını gördüklerini belirten Dünya Bankası’nın Mali İşler Yöneticisi Arunma Oteh, CBA’in taahhütleri ve projedeki bir diğer partner olan Microsoft’un deneyiminin bu tarihi dönüm noktasına gitmede yardımcı olduklarını kaydetti. Oteh ayrıca, bu yöntemin daha fazla verimlilik, şeffaflık ve daha tutarlı ihraç süreçleri için örnek olacağını da sözlerine ekledi.
 

"
En Çok Okunan Haberler

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsada yeni rekor