`ECB genişlemeye hız verebilir`

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Coeure ,tahvil faizlerindeki endişe verici hızlı yükselişin parasal genişlemenin getirilerini ortadan kaldırdığını, Mayıs, Haziran ve Eylül`de varlık alımlarını artırabileceklerini ifade etti.

20.05.2015 Cuma 08:54

Güncelleme : 20.05.2015 Cuma 08:59

Avrupa Merkez Bankası'ndan varlık alımlarına hız vereceklerine yönelik sinyal geldi. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Üyesi Benoit Coeure ,tahvil faizlerindeki endişe verici hızlı yükselişin parasal genişlemenin getirilerini ortadan kaldırdığını, Mayıs, Haziran ve muhtemelen Eylül'de varlık alımlarını artırabileceklerini ifade etti. Coeure, bunun tatil döneminde daha az alım yapılması durumunda da aylık 60 milyar Euro'luk alımların korunmasına izin vereceğini bildirdi.


'KISA VADELİ FAİZ ZORLUK OLUŞTURMADI'


Coeure, sıfırın altında giden kısa vadeli faiz oranının para politikası için zorluklar oluşturmadığını gördüklerini ifade etti. Parasal koşulların sadece kısa vadeli oranlara değil piyasa faiz oranlarındaki tüm yelpazeye bağımlı olduğunu dile getiren Coeure, "Nitekim, merkez bankası kısa vadeli faizleri değiştirirse reel ekonomide yatırım ve tüketim kararlarını belirleyen orta ve uzun vadeli faiz oranlarını da yönlendirmeyi hedefler" ifadesini kullandı.
 
Parasal genişleme programının fiyatları etkilemeyi amaçladığını aktaran Coeure, ancak bunun fiyat keşfine zarar vermesini hedeflemediğini belirtti. Son zamanlarda Avrupa devlet tahvili piyasasındaki satışları normal bir düzeltme olarak nitelendiren Coeure, düzenlemelerin hızının ise endişe verici olduğunu ve piyasadaki aşırı oynaklığa işaret ettiğini söyledi.

DRAGHİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan ECB Başkanı Mario Draghi, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde düzenlenen basın toplantısında devlet tahvili satın alımını da kapsayan aylık 60 milyar Euro'luk tahvil alım programına 9 Mart'tan itibaren başlayacaklarını açıklamıştı.


'ECB DAHA FAZLASINI YAPMAYA HAZIR'


Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Christian Noyer ise ECB 'nin enflasyon hedefine varmak için daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu söyledi. Paris'te bir konferansta konuşan Noyer, son göstergelere göre parasal genişlemenin enflasyon beklentilerini olumlu yönde etkilediğine dikkat çekti.

"
En Çok Okunan Haberler

JP Morgan gelir beklentisini yükseltti

`Bu yaz bir faiz indirimi mümkün`

Net UYP açığı belli oldu

Morgan Stanley, S&P 500 beklentisini değiştirdi

Çin bazı ABD`li firmaların faaliyetini yasakladı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi arttı

Rusya`dan 2 Alman bankasıyla ilgili karar

Çin faiz oranlarını değiştirmedi

Londra yabancı yatırım çekmede Avrupa`nın lideri

Japonya`da devlet tahvili getirisi yükseldi

Çin`in konut sektörü önlemi yeterli bulunmadı

Japonya`da market satışları 5 aydır artıyor

İngiltere`de konut fiyatları rekor seviyede

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

Konut satışları azaldı