ECB teşvik paketi euroyu daha da güçlendirebilir

Bank of America Merrill Lynch ve Goldman Sachs ekonomistleri, Avrupa Merkez Bankası`ndan parasal politikalara yönelik gelecek yeni hamlelerin euroyu güçlendireceğini öngörüyor.

12.09.2019 Cuma 13:29

Güncelleme : 13.09.2019 Cuma 10:26

Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Perşembe günü beklentilere paralel olarak parasal gevşemeye yönelik yeni önlemler almasının euroyu güçlendirebileceğini ve bankaların müşterilerine euroya yönelik bahislerini azaltma uyarısı yapabileceğini belirttiler.

The Financial Times'da yer alan haberde, vadeli işlemler piyasasının yüzde eksi 0.4 düzeyinde olan mevduat faizinde 0.15 yüzde puan indirime gidilmesini beklediği, bunun yanında bankanın varlık satın alım programını yeniden başlatmasının da yüksek oranda öngörüldüğü belirtildi.

Konuyla ilgili Bank of America Merrill Lynch Avrupa ekonomisti Ruben Segura-Cayuela, "ECB toplantısından hayal kırıklığı risklerine karşılık olarak euro daha da güçlenebilir" dedi.

Goldman Sachs Ekonomisti George Cole de bankanın özellikle tahvil alımları ve mevduat faizi indirimine yönelik söz konusu riskleri sürekli olarak değerlendirdiğini belirtti. Cole ayrıca, ECB'den açıklanması beklenen teşvik paketinin boyutu, zamanlaması veya gerçekleşme olasılığı kapsamında kolayca hayal kırıklığına uğratabileceğini söyledi.

Büyük bir teşvik paketinin beklentileri karşılayamayabileceğine dikkat çeken Cole, "Gelecek dönemde beklentilerimize paralel bir sonucun euroyu dolar karşısında daha da zayıflatacağından artık emin değiliz" dedi.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma