ECB`nin programına tepkiler olumlu

23.01.2015 Cuma 08:47

Güncelleme : 23.01.2015 Cuma 08:52

Avrupa Merkez Bankası'nın dün açıkladığı genişletilmiş tahvil alım programına ilk tepkiler olumlu.





Credit Agricole yöneticisi Frederik Ducrozet yaptığı değerlendirmede, açıklan programın büyüklük ve kapsam olarak açık bir şekilde pozitif olduğunu söyledi. Ducrozet, "Getirilen sınırlamalar programın piyasa etkisini azaltma potansiyeline sahip. Bununlar beraber bu noktada daha fazla parasal genişlemeye ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Ancak durumda değişiklik olur ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) programı da buna göre ayarlanabilir görünüyor" diye konuştu.


 
Deutsche Bank'ın Almanya  varlık yönetim birimi baş yatırım yetkilisi Johannes Muller de yaptığı değerlendirmede, parasal genişleme programını olumlu karşılarken, etkilerinin sınırı olacağını öngördüklerini belirtti. 


 
Açıklanan aylık 60 milyar euroluk tahvil alım miktarının, tahminlerin üst bandında olduğunu belirten Muller, "Ekonomik bir perspektiften baktığımızda ECB'nin devlet tahvili alımları ne her derde deva ne de yıkıcı bir güç. Ekonomi için en pozitif etkisi büyük olasılıkla euronun devalüasyonu olacak. Ancak her şartta parasal genişlemenin toplametkisi büyük olasılıkla sınırlı olacak" diye konuştu.
 


İtalya Bankalar Birliği Baykanı Antonio Patuelli de yaptığı değermendirmede, ECB'nin aldığı kararın Euro Bölgesi ekonomisinde bir toparlanmanın ateşlenmesine yardım açısından önemli bir faktör olduğunu savundu. Patuelli, İtalyan bankalarının ECB'nin kararlarının İtalya'da ekonomik kalkınmanın desteklenmesini yönünde somut adımlara dönüşmeleri için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını da vurguladı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak