`Enflasyon yüzde 2 hedefine ulaşacak`

Tahvil piyasasına göre, ABD`de enflasyon yüzde 2 hedefine ulaşacak

23.03.2016 Cuma 10:13

Güncelleme : 23.03.2016 Cuma 11:30

Tahvil piyasası enflasyon beklentilerinin arttığını işaret ediyor ve bir gösterge traderların maliyet artışlarının Fed Başkanı Janet Yellen'ın yüzde 2'lik hedefine ulaşacağını gösteriyor.

Bir yıl vadeli ABD hazine tahvil faizi ve aynı vadeli enflasyon korumalı hazine tahvili arasındaki fark (traderların tahvil vadesi boyunca enflasyon beklentilerinin göstergesi), Salı günü 2.11 yüzde puanı tırmandı. Bu, söz konusu gösterge için iki yıldan bu yana görülen en yüksek seviye.

Önümüzdeki on yıla ilişkin enflasyon beklentileri bu hafta, Ağutos ayından ber en yüksek olan yüzde 1.67 seviyesine tırmandı. Petrol, 12 yılın düşüğünden tırmanarak, Fed'in faiz artırmasını kolaylaştıracağı yönündeki spekülasyonu güçlendirdi. Politika yapıcıların Ocak ve Mart aylarında gerçekleştirilen toplantılarında faiz artırımına gidilmemesine gerekçe olarak, yavaş enflasyon ve enerji fiyatlarındaki düşüş işaret edilmişti.

Tokyo'da Nomura Holdings Inc. ABD tahvil traderı John Gorman, “Önümüzdeki üç ile altı aylık bir sürede çok daha güçlü bir ABD ekonomisi göreceğiz ve bence kesinlikle faiz artırımları gelecektir. Enflasyon göstergeleri kesinlikle yukarı yönlü” dedi.

Bloomberg Bond Trader verilerine göre ABD 10 yıllık hazine tahvil faizi yata seyrederek Londra saatiyle 06:42'de yüzde 1.93 oldu. Şubat 2026 vadeli yüzde 1.625 faizli tahvilin fiyatı 97 ¼ dolar oldu. Gorman'a göre tahvilini faizi yıl sonuna kadar yüzde 2.3 ile yüzde 2.4 arasında olacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma