Euro Bölgesi`nde PMI verisi düştü

06.01.2015 Cuma 11:52

Güncelleme : 06.01.2015 Cuma 11:52

Euro Bölgesi'nde bileşik PMI Aralık ayında daha önce açıklanan öncü rakamların altında gerçekleşerek ekonominin yavaşladığı sinyalini verdi


Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalat sanayi sektörleri ekonomik büyümenin 2014 yılı son çeyreğinde yavaşladığı sinyalini verdi ve Avrupa Merkez Bankası'nın daha fazla teşvikte bulunması ihtimalin destekledi.


Londra merkezli Markit Economics'in verilerine göre Euro Bölgesi'nde her iki sektöre yönelik satın alma yöneticileri endeksi (bileşik PMI) Aralık'ta 51.4'e yükselirken, Kasım ayında 51.1 seviyesindeydi. 50'nin üzerindeki düzeyler genişlemeye işaret ederken, 16 Aralık'ta açıklanan öncü veri 51.7 seviyesindeydi. Markit'ten yapılan bildiride verinin Euro Bölgesi'nde dördüncü çeyrekte yüzde 0.1 büyümeye işaret ettiği belirtildi.

Euro Bölgesi'nde hizmet sektörü PMI ise 51.6 olurken, beklenti 51.9 seviyesindeydi.

Markit şef ekonomisti Schris Williamson, "Euro Bölgesi 20014'ü resesyondan kıl payı kurtulduğu bir yol olarak görecek, fakat rakamlardaki zayıflık bu durumun 2015'te yaşanmayacağı garantisini vermiyor. Aralık ayı PMI verisi daha agresif bir AMB teşviği beklentisini artıracaktır" dedi.


AMB yetkilileri 22 Ocak'ta toplanarak para politikası kararını açıklayacak. Yetkililer ekonomik büyüme ve tüketici fiyatlarını artırma amacıyla devlet tahvili alıp almamayı tartışıyor. Başkan Mario Draghi bu konuda destek sinyali verirken, aralarında Bundesbank Başkanı Jens Weidmann'ın da bulunduğu bazı politika yapıcıları henüz harekete geçmemekten yana.

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı