Faiz endişesi hedge` lere talebi artırıyor

Fed’in faizi artıracağı endişesi korunma sağlayan hedgelere talebi artırıyor. Eurodolar vadelilerinde işlem yapan traderlar sürpriz riskini minimalize etmeye çabalıyor.

16.09.2015 Cuma 09:02

Güncelleme : 16.09.2015 Cuma 09:58

Traderlar Salı günü, Fed’in bu hafta beklenmedik bir faiz artırımı ile sürpriz yapma riskinin çok büyük olduğuna karar verdi.


Bu durum opsiyonlara olan talebi tetikledi. Bu opsiyonlar, Eurodolar vadelilerindeki getiriler yükseldiğinde kar sağlıyor. Söz konusu kontratlar tüm para piyasası türev ürünleri içinde dünyanın en aktif işlem görenleri olarak biliniyor ve Londra bankalar arası faiz oranı ile düzenleniyor, öte yandan on yıllardır Fed politikasındaki değişimler ile ilgili spekülasyon yapmak için kullanılıyor. Fiyat bazında kote edilmiş vadeliler  düştüğünde getiriler artıyor.


Bu opsiyon talebi, yatırımcıların 2 yıllık ABD Hazine tahvillerini terk etmeleri ile birlikte geldi. Yatırımcının bu tahvillerden uzaklaşması para politikasında 2006’dan bu yana ilk kez sıkılaştırmaya başlanması ile ilgili gerçekleşti. 2 yıl vadeli ABD tahvillerinde faizler Salı günü yüzde 0.80 ile 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.


New York’taki Jefferies Group tahvil ekonomisti Thomas Simons, “Bu durum, Fed’in yıllardır ilk kez gerçekten faiz artıracağı endişesi ile ilgili” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak