Finans krizinden sonra bir ilk!

Sorunlu tahvillere yatırım yapan hedge fonları, geri ödenemeyen kurumsal borçlardaki ani artışla, 2008 yılından bu yana ilk kez yıllık kayba hazırlandı.

18.12.2015 Cuma 12:02

Güncelleme : 21.12.2015 Cuma 11:37

Sorunlu tahvillere yatırım yapan küresel hedge fonları, gelişen piyasalardaki geri ödenemeyen kurumsal borç miktarının aniden yükselmesi ve emtia fiyatlarının düşüşünü beşinci yıla taşıyarak kayıplarını genişletmesiyle birlikte, 2008 yılından bu yana en kötü yılını geçirdi.

Eurekahedge Pte.'ye göre sorunlu tahvil stratejileri uygulayan fonlar, bu yılın başından Kasım ayında kadar yüzde 4.5 düşerek, küresel finans krizinden bu yana görülen ilk yıllık kayba hazırlandılar. Bazı yatırımcılar, piyasadaki çöküşün Third Avenue Management LLC'yi bir yatırım fonunu tasfiye etmeye zorlamasının ardından kayıpların artacağı yönünde bir beklenti içine girdi.

Irvine, California merkezli Pasific Alternative Asset Management Co. portföy yöneticisi Putri Pascualy, “Düşecek çok daha fazla ayakkabı olabilir. Bazı alım fırsatları mevcut ancak 2009 yılı gibi bir ortam yok” dedi.

Stamford, Connecticut merkezli Greenwich Associates tarafından 14 Aralık'ta yayımlanan bir ankete göre Asya'da, bu yıl meydana gelen borçlanma ürünlerindeki yüzde 9'luk düşüşün ardından, likidite yetersizliği yatırımcı endişelerinin başında geliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?