Gelişen ülke borsaları 8 ayın zirvesinde!

Gelişmekte olan ülke borsaları 8 ayın zirvesini görürken, dolar cinsi gelişen ülke tahvilleri ile ABD Hazine tahvilleri arasındaki getiri farkı bir yılın dip seviyelerine yakın seyretti.

13.07.2016 Cuma 16:03

Güncelleme : 14.07.2016 Cuma 10:15

Gelişmekte olan ülke borsaları bugün 8 ayın zirvesini görürken, dolar cinsi gelişen ülke tahvilleri ile ABD Hazine tahvilleri arasındaki getiri farkı bir
yılın dip seviyelerine yakın seyrederek yatırımcıların yüksek getirili menkul kıymetlere artan ilgisine işaret etti.

İngiltere'de yarınki merkez bankası toplantısında faizlerin indirileceği ve Japonya'da ekonomiyi destekleyici yeni önlemler alınacağı beklentisi dünya borsalarını yükseltirken, ABD borsaları da ülkede faizlerin bu yıl artırılmasının son derece düşük olduğu beklentisiyle yükseliyor.

ABD ve Almanya'daki tahvil getirileri son günlerde gördüğü dip seviyelerden hafif de olsa yükselirken, Almanya'nın ilk iskontolu tahvil ihracının sonuçları devlet borçlanmalarında sıfıra yakın getirilerin bir süre daha devam edeceği izlenimini kuvvetlendiriyor. Reuters'in haberine göre ABD'li banka Citi'nin müşterilerine gönderdiği değerlendirmede, "Reel parası olan yatırımcılar portföylerindeki menkul kıymetlerin vadesini artırmak zorunda, bunun gelişmekte olan piyasalara da yansıması olabilir" denildi.

Citi, farklı ülkelerden 2 trilyon dolar tutarında devlet tahvilini izleyen WGBI endeksine dahil olan Polonya, Güney Afrika ve Meksika tahvillerinin en yoğun para girişiyle karşılaşabileceğini belirtti.

Gelişmekte olan ülke borsaları yüzde 0.5 ile art arda beşinci günde de yükselirken, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı aldığı referandum sonrası dip seviyelere kıyasla yüzde 8 yükseliş kaydetmiş oldu. Yatırımcıların daha riskli olarak gördükleri gelişmekte olan ülke tahvillerini ellerinde tutmak için istedikleri prim ise hafif yükseliş kaydetmesine karşılık 1 yılın dip seviyelerine yakın seyretti.

Gelişen ülke tahvilleri ile ABD Hazine tahvilleri arasındaki getiri farkı 3 baz puan yükselerek en son Haziran 2015'te gördüğü dip seviyelere yakın 381 baz puan oldu.

Gelişmekte olan ülke paralarının resmi getirileri Şubat 2015'ten bu yana en düşük seviyeye olan yüzde 6.22'ye indikten sonra hafif bir artış kaydetti.
"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?