Gözler TCMB`ye çevrildi

Dün piyasa beklentisine paralel adım atan ABD Merkez Bankası`nın ardından bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası`nın vereceği faiz kararı bekleniyor.

14.12.2017 Cuma 12:27

Güncelleme : 14.12.2017 Cuma 13:41

Piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarıyla yön arayışında.
 
Bugün, başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olmak üzere Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) toplantıları yatırımcıların odağında olacak.
 
TCMB, faiz kararını saat 14:00'te açıklayacak. Bankanın Geç Likitide Piyasası (GLP) borç verme faizini arttıracağı yönünde görüşler ağır basıyor. Piyasada, TCMB'nin GLP borç verme faiz oranını 100 baz puan artırarak yüzde 13,25'e çıkaracağı beklentisi hakim. Buna bağlı olarak ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin de aynı seviyeye yükselmesi bekleniyor. 
 
Merkez Bankası bir önceki toplantısında, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8,00, gecelik marjinal fonlama oranı yüzde 9,25, gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 olarak sabit tutmuştu.
 
Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0, borç verme faiz oranı yüzde 12,25 olarak kalmıştı.

Diğer yandan. BoE TSİ 15:00'da, ECB ise 15:45'de faiz kararlarını duyuracak. Her iki bankanın da faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.
 
ABD Merkez Bankası (Fed), dün açıkladığı kararları ile beklentileri karşılamış ve 25 baz puan faiz artışına gitmişti. Banka ayrıca gelecek yıl için 3 faiz artışı sinyali de vermişti.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma