`Gri memurlukla ilgili henüz çalışma yok`

Ak Parti sözcüsü Yasin Aktay yaptığı açıklamada FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan memurlarla ilgili tartışılan `gri memurluk` ile ilgili henüz bir çalışma olmadığın söyledi.

10.08.2016 Cuma 17:08

Güncelleme : 11.08.2016 Cuma 09:45

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım  başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısı bitti. Toplantı sonrası açıklama yapan Genel Başkan Yardımcıs ve Parti Sözcüsü  Yasin Aktay, gri memurluk tartışması ile ilgili bin soruya "Gri memurluk çalışmamız henüz yok. Tüm maksat bu hain şebekenin ayıklanmasıdır. Bu işe bulaşmamış hiç kimsenin mağdur edilmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğimizi söylememiz lazım.

GRİ MEMURLAK TARTIŞILIYOR

Habertür'te yer alan haberde darbe girişiminin ardından kamuda FETÖ/PDY şüphesi ya da tespitiyle açığa alınanların sayısı 70 bine ulaştı. En çok açığa alma yapan kurum 22 bin kişi ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak göze çarpıyor.

Bunu yaklaşık 9 bin ile Türk Silahlı Kuvvetleri, 8 bin ile Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 bin kişiyle Sağlık Bakanlığı takip etti. Açığa alınan memurların soruşturma geçirmeden ihraç edileceği söylentileri sonrasında atılacak adım da netleşmeye başladı.

Bakanlar Kurulu’nda, açığa alınan memurlarla ilgili çarpıcı bir öneri geldi. Buna göre, FETÖ üyeliği kapsamında ihbar edilen memurlar, sağlam deliller yoksa “gri memurluğa” alınacak. 3-4 yıl yakın takip başlayacak. FETÖ bağı tespit edilen ve delillendirilenler atılacak.

"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti