GÜN İÇİ YORUMU: ALTIN (15.01.2016)‏

15.01.2016 Cuma 16:31

Güncelleme : 15.01.2016 Cuma 16:46

Çin finansal piyasalarında yaşanan endişelerin yanı sıra ABD vadeli endekslerinde yaşanan sert düşüşler tahvil ve emtialara güvenli liman talebi yarattı. Öyle ki; tahvil piyasasına artan talep nedeniyle ABD 10 yıllık tahvil faizi %2, 2 yıllık tahvil faizi ise %0.81’e geriledi. Fakat güvenli liman algısıyla Ons Altına geçen yatırımcıların dışında kalan grubun değerli emtiaya olan talep henüz pekişmedi.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda çift tepe formasyonu 1072 seviyesinin görülmesiyle sona erdi. Ons Altının yaptığı bu teknik geri çekilme, yeni alımlara destek olurken, Ons Altın bu seviyeden bulduğu destek ile yükseliş trendini korumaya devam ediyor. 1093 seviyesinin de aşılması durumunda Ons Altın alçalan trendini sonlandırmış olacak. Bu durumda Ons Altında başlayan bu hareket üst direnç seviyelerine doğru devam edebilir.

Dirençler:1098/ 1110/ 1115
Destekler:1088/ 1080/ 1072

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20160115161710.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

İntegral Menkul Araştırma Departmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma