GÜN İÇİ YORUMU: ALTIN (30.03.2016)

30.03.2016 Cuma 16:19

Güncelleme : 30.03.2016 Cuma 16:19

Ons Altın Yellen’ın konuşması sonrasında 1244 seviyesine kadar  yükselirken, sonrasında ivme kaybı gözleniyor. Dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı J.Yellen’ın konuşmaları piyasalara faizin bir süre daha kolayca arttırılamayacağı mesajını vermesiyle Dolar neredeyse tüm emtia ve para birimleri karşısında düşüşe geçti. Ons Altında da 1244$ seviyesi görüldü ancak mevcut alışların gücü şimdilik burada etkili olan alçalan trendi geçmeye yetmemiş görünüyor.

Bu hafta Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdam beklentileri Dolardaki düşüşün önüne geçti. Dün Yellen da konuşmasında ABD istihdam sektörünün son üç ayda ortalama 230K kişinin iş bulduğunu ve çalışan/nüfus oranının yaklaşık ½’ye yaklaştığını dile getirdi. Bu nedenle istihdam verilerindeki güçlü seyrin sürebileceği beklentileri altın üzerinde etkili oluyor. Açıklanan ADP Özel sektör istihdam Değişim verisi 200K geldi. ABD ekonomisi böylelikle her ay ortalama 200K civarında istihdam yaratmayı sürdürdü.

Ons Altın talebinde net bir artış gözlemlenmese de Yellen sonrası hafif artış yaşandı. Ama 1220-1230 aralığında satım opsiyonlarının olduğunu görüyoruz.

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda kısa vadede etkili olan alçalan trend devam ediyor. 1244-1245$ seviyesi kırılmazsa da devam edebilir. Ters OBO formasyonu tamamlandı ve hedefine ulaştı. Ons altın şimdilik 1220-1225$ seviyelerinde destek buluyor. Mevcut seviyenin altına gerilemediği müddetçe yukarı yönlü tepkiler görebiliriz ancak trend kırılmadığı müddetçe ana yönün aşağı olduğunu unutmamakta fayda var.

Dirençler: 1245/ 1254/ 1262
Destekler: 1225/ 1220/ 1210

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20160330154648.png



Yasal Uyarı Notu:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

İntegral Menkul Araştırma Departmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

`Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz`

`BoE ağustos ayında faiz indirebilir`

Borsada yatırımcı sayısı yüzde 72 arttı

`ECB fiyat artışına müsamaha göstermemeli`

En yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde

`Fed faiz indirimlerini erteleyebilir`

Biden yönetimi 3,3 milyon varil ham petrol alacak

Toyota`nın net karı rekor kırdı

ABD`de mortgage faizi 4 hafta sonra geriledi

Almanya`da sanayi üretimi düşüş gösterdi

ABD`de tüketici kredilerinde artış yavaşladı

`Yendeki hareket enflasyonu etkileyebilir`

API petrol stokları artışını sürdürdü

ABD’de işletmeler enflasyonda çözüm istiyor

`Siparişlerde azalma ekonomiyi yavaşlatıyor`

`Petroldeki artış enflasyonu yükseltebilir`

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`