GÜN İÇİ YORUMU: USD/TRY (23.10.2015)

23.10.2015 Cuma 16:38

Güncelleme : 23.10.2015 Cuma 16:38

Çin Merkez Bankasının politika faizini indirmesi, ABD Dolarının güçlenmesine destekleyici oldu diyebiliriz. ABD Dolarının, global piyasalardaki değerlenmesi kur üzerinde de hissedildi. Çin MB kararı açıklanana kadar 2.87 seviyesinin üzerine ataklarda başarısız kalan USD/TRY, kararın ardından 2.87 seviyesinin üzerine yükselirken, şu sıralarda 2.88 seviyesinin üzerine ataklar denediğini görüyoruz. Kur, 2.88 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlarsa bu durum kurun 2.90 direncine doğru hareketlenmesine destekleyici olabilir. Hatırlatmakta fayda var, kurda genel resimde yukarı yönlü trend görüşümüzü korumaya devam ediyoruz.

Haftaya gündem “Fed” olacak. Her ne kadar, faiz artışına dair ihtimaller Aralık toplantısına kaymış olsa bile piyasalar yine de Ekim toplantısında faiz artışına dair açıklamalar arayacaktır. Bu nedenle, 28 Ekim Çarşamba günü piyasalar üzerinde hareketlilik görülebilir. Fed etkisini kur üzerinde de hissedebiliriz. Yurtiçinde ise 1 Kasım tarihine günler kala siyasi tansiyonun artmaya başlaması, Lira üzerinde negatif bir etki yaratabilir.

USD/TRY’ yi teknik açıdan incelediğimizde, 2.88-2.89 aralığında seyrini sürdürüyor. Kurun, 2.8850 seviyesinin üzerine ataklar denemesi ve kalıcılık sağlaması durumunda 2.90 direncine doğru hareketlenmelerine destekleyici olabilir. Ancak, 2.8850 seviyesinin altına geri çekilmelerde ise 2.8750 ana desteğimizi takip ediyor olacağız.

Dirençler: 2,9150-2,9350-2,9450
Destekler: 2,8750-2,8625-2,8225



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Eda Karadag/ İntegral Menkul Değerler Analisti
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

`Programımızın ana hedefi dezenflasyondur`

Kartla yapılan ödeme tutarı arttı

`TL`nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz`

UBS`ten ons altın tahmini

Finansal hizmetler güven endeksi yükseldi

Danske Bank, ECB`den 2 faiz indirimi bekliyor

SEC`ten Ethereum kararı

İngiltere`de perakende satışlar azaldı

`Enflasyonda endişe noktasını aşmadık`

Tesla, Şanghay`daki Model Y üretimini azalttı

Japonya`da enflasyon hızı yavaşladı

KKM hesaplarında düşüş sürdü

Merkez Bankası’nın rezervleri arttı

X`in Türkiye`de temsilciliği kuruldu

Eximbank sendikasyon kredisi sağladı

TCMB`den zorunlu karşılık kararı

`Haziranda çeyrek baz puan faiz indirimi makul`