GÜN İÇİ YORUMU: WTI (05.11.2015)‏

05.11.2015 Cuma 17:58

Güncelleme : 05.11.2015 Cuma 17:58

ABD ham petrolü ABD’nin ham petrol üretim artışını ikinci haftaya taşıması ile yükseliyor. Dün açıklanan veriler bir süredir devam eden arz fazlasının düşebileceğine yönelik endişeleri hafifletti. Bu da petrolün Ekim ayı sonunda başlattığı yükseliş trendini sonlandırarak ham petrolün kazançlarını geri vermesine neden oldu. Güncel rakamlar ile ABD’de üretimi 9,16 milyon varil seviyesinde. Bu rakam aynı zamanda 2015 yılı ortalamasının yaklaşık 200 bin varil altında seyrediyor. Takvimde bugün petrolü etkileyecek önemli bir veri bulunmuyor. Yarın ise ABD’de sondaj faaliyetleri raporu izlenecek.

WTI teknik olarak incelendiğinde 48,40 direnç bölgesinin aşılamaması ile başlayan geri çekilmede 45,80 desteği öne çıkarken, ham petrolde bu seviyenin kırılması ve altında kalıcılık sağlanması durumunda 44,90 – 45,20 destek bölgesine doğru baskı artabilir. Ham petrolde yeni bir yükseliş için ise 46,60 ve 47,00 dirençlerinin aşılması önemli görülmekte

Dirençler: 46,60 / 47,00 / 48,40
Destekler: 45,15 / 44,30 / 43,40

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Analisti
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

`Programımızın ana hedefi dezenflasyondur`

Kartla yapılan ödeme tutarı arttı

`TL`nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz`

UBS`ten ons altın tahmini

Finansal hizmetler güven endeksi yükseldi

Danske Bank, ECB`den 2 faiz indirimi bekliyor

SEC`ten Ethereum kararı

İngiltere`de perakende satışlar azaldı

`Enflasyonda endişe noktasını aşmadık`

Tesla, Şanghay`daki Model Y üretimini azalttı

Japonya`da enflasyon hızı yavaşladı

KKM hesaplarında düşüş sürdü

Merkez Bankası’nın rezervleri arttı

X`in Türkiye`de temsilciliği kuruldu

Eximbank sendikasyon kredisi sağladı

TCMB`den zorunlu karşılık kararı

`Haziranda çeyrek baz puan faiz indirimi makul`