GÜN İÇİ YORUMU:ALTIN(21.01.2016)‏

21.01.2016 Cuma 17:03

Güncelleme : 21.01.2016 Cuma 17:03

Ons Altın 1110 $ seviyesi ile haftanın en yüksek seviyesini test etmesinin ardından tekrardan 1093 desteğine doğru geri çekilme yaşadı. Global hisse senetleri ve petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş ve artan volatiliteye yönelik olarak yatırımcıların değişen risk algısı, güvenli liman talebi olarak Ons Altına pozitif yansıdı. Riskten kaçışın şiddeti aynı zamanda ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüşten de görülebiliyor. Yatırımcıların risksiz varlıklara doğru eğiliminin artması Ons altın içinde olumlu etki yarattı. Ancak şimdilik 110$ seviyesini geçmesine yeterli olmuş görünmüyor.

Altın talebini incelediğimizde; özellikle külçe destekli fonların ve fiziki altın alımlarının artması oldukça ilginç. Çünkü geçtiğimiz diğer dönemlerde Ons Altına dayalı işlem gören türev ürünlere talep artarken, şimdi ise emtia borsalarında fiziki saklama oranında daha fazla bir artış yaşanıyor. Bu piyasa algısı bakımından hoş değil.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda önceki gün belirttiğimiz üzere oluşan yükselen üçgen formasyonunun 1110$ hedef seviyesine ulaşarak, gerçekleştiğini gördük. Mevcut seviyenin majör direnç olması nedeniyle yukarı yönlü kırmakta zorlanan Ons Altın 1093$ düzeyinde tutunduğu ve kalıcı olduğu sürece yeni direnç denemelerinde bulunabilir. Kısa vadede yükseliş trendi etkili olmaya devam ediyor.

Dirençler:1110-1111/ 1115/1120-1121
Destekler: 1093/ 1088/ 1078

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20160121165409.png



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

İntegral Menkul Araştırma Departmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı

Bakan Şimşek`ten cari açık mesajı

Toplam ciro arttı

Cari işlemler hesabı belli oldu

Ticaret satış hacmi yükseldi

`ABD para politikası nispeten kısıtlayıcı`

Morgan Stanley, 100 kişiye istihdam yaratacak

`Yenin performansı Fed`in eylemlerine bağlı`

ABD`nin federal bütçe açığı azaldı

Microsoft, Fransa`ya yatırım yapacak

Rusya`nın altın ve döviz rezervleri geriledi

İngiliz işverenlerin ücret planı değişmedi

Çin, 1 trilyon yuan tutarında tahvil satacak

Avustralya`da iş dünyası güveni sabit kaldı

BoJ tahvil miktarını azalttı

Çin kömür ve doğal gaz stoklarını artırıyor

Borsada yatırımcı sayısı arttı