Haftanın ilk gününde dolar ne kadar?

Dolar/TL, yeni haftaya rekorla başlamasının ardından 4,5460 seviyesinde dengelendi.

21.05.2018 Cuma 09:57

Güncelleme : 21.05.2018 Cuma 13:23

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin endişelerin azalması  ile dolar endeksi 93,94 ile son 5 ayın en yüksek seviyesine çıkarken, buna bağlı  olarak dolar/TL de 4,5652 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.
 
ABD ile Çin arasında geçen hafta boyunca devam eden görüşmelerin  ardından ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in dün yaptığı açıklamalar,  uluslararası piyasalarda doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında  değer kazanmasına neden oluyor. Mnuchin, ABD ve Çin arasında gümrük vergisi  üzerinden yaşanan gerginliği, bir anlaşma zemininde sonlandırmak için beklemeye  aldıklarını açıkladı. Çin ile ticaret hacminin genişleyeceğine vurgu yapan  Mnuchin, "Önümüzdeki 3 ila 5 sene içerisinde enerji alımının 50 milyar dolar ila  60 milyar dolar arasında bir seviyeye çıkacağını görebilirsiniz. Stratejik olarak  bu durum, hem bizim için hem de onlar için önemli olacak." ifadelerini kullandı.
 
Geçen haftayı 4,4909'dan tamamlayan dolar/TL, bugün 4,5652 ile rekor  kırmasının ardından saat 09.40 itibarıyla 4,5460'tan alıcı buluyor. Aynı  dakikalarda euro/TL yüzde 0,91 artışla 5,3370'ten, sterlin/TL de yüzde 0,87  yükselişle 6,1050'den işlem görüyor.
 
Analistler, bugün Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ve uluslararası  yatırım pozisyonu verilerinin takip edileceğini belirterek, dolar endeksi ve ABD  10 yıllık tahvil faizlerinin seyri ile ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin  konuşmalarının da izlenmesi gerektiğini kaydetti.
 
Teknik açıdan dolar/TL'de 4,60 seviyesinin psikolojik direnç konumunda  olduğunu ifade eden analistler, 4,50'nin ise kısa vadede destek konumuna  gelebileceğini söyledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak