Halkbank kredi faiz oranlarını indirdi

Halkbank bugünden geçerli olmak üzere konut, tüketici ve ticari kredilerde faiz oranlarını düşürdü.

02.08.2019 Cuma 11:02

Güncelleme : 03.08.2019 Cuma 11:29

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, banka bugünden geçerli olmak  üzere, tutarı 500 bine kadar konut kredilerine yönelik faiz oranlarını, azami 180  ay vade için yüzde 1'in altına çekerek aylık yüzde 0,99'a indirdi.

Banka, tutarı 500 bin lira ila 1 milyon lira arasında bulunan konut  kredileri için aylık faiz oranını da 180 ay vadeye kadar yüzde 1,19'a düşürdü.  Halkbank'tan 1 milyon lira ve üzeri tutarlı konutlar için kredi kullanılması  halinde de azami 180 ay vade için faiz oranı yüzde 1,39 olarak uygulanacak.

Öte yandan Halkbank ile aktif çalışan konut sektörü firmaları, bankaya  katkı payı ödeyerek müşterilerine yüzde 0,79 faiz oranı ile kredi kullanma imkanı  sağlayabilecek.

Tüketici kredisi faiz oranlarını da düşüren Halkbank, azami 60 ay vade  için maaş müşterilerine yüzde 1,49'dan, diğer müşterilere ise yüzde 1,59'dan  tüketici kredisi kullandıracak.

Ticari kredilerde ise faiz oranları firma değerlendirme notuna göre  belirlenecek ve değerlendirme notu yüksek firmalara yıllık yüzde 17'den başlayan  faiz oranıyla kredi kullanma imkanı sunulacak.

"EKONOMİK BÜYÜMEYE OLUMLU YANSIYACAKTIR"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan,  faiz indirimini müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını göz önünde tutarak  gerçekleştirdiklerini belirtti.

Faiz oranlarında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının yanı sıra  gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de indirim yapıldığına işaret eden Arslan,  şunları kaydetti:

"Faizlerdeki bu düşüşün gelecek dönemde de devam edeceği öngörüsüyle  yurt dışı yatırımcılar ülkemizin tahvil piyasasına daha fazla ilgi göstermekte,  yeni kaynak girişiyle birlikte tahvil faizleri de hızla gerilemektedir. Ekonomik  ortamdaki bu olumlu koşullar altında, yurt içinde yaşanan canlılığı ve piyasa  ihtiyaçlarını yine karşılıksız bırakmadık. Faiz indirimiyle birlikte  müşterilerimize en uygun koşullarda finansman desteği sunmaktan memnuniyet  duyuyoruz."

Arslan, yılın ilk yarısında hayata geçen uygulamaların ekonomik  göstergelere çok olumlu yansıdığını ve piyasalara güven veren gelişmelerin faiz  oranlarında da düşüşü beraberinde getirdiğini vurguladı.

Kredi faizlerinde gerçekleştirdikleri indirimin, başta konut sektörü  olmak üzere, ekonomik büyüme açısından önem taşıyan tüm faaliyet alanlarına  olumlu yansıyacağını aktaran Arslan, "Her zaman olduğu gibi bundan sonra da  müşterilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması ve ekonomik büyümeye katkı  sağlanması noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini  kullandı.
"
En Çok Okunan Haberler

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum