Her 10 kişiden 3’ü doğduğu değir doyduğu ilde!

ADNKS verilerine göre, 2015 sonuçlarına göre ikamet ettiği ilde doğanların oranı %64,9 iken ikamet ettiği ilden farklı bir ilde doğanların oranı %31,3’tür.

26.04.2016 Cuma 10:01

Güncelleme : 26.04.2016 Cuma 13:45

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS), 2015 sonuçlarına göre ikamet ettiği ilde doğanların oranı %64,9 iken ikamet ettiği ilden farklı bir ilde doğanların oranı %31,3’tür. Ülkemizde ikamet eden nüfusun %2'sinin doğum yeri ise yurt dışıdır.

Doğduğu ilde yaşayanların oranının en yüksek olduğu il %90,1 ile Kahramanmaraş oldu. Bunu %89,4 ile Şanlıurfa ve %89,1 ile Adıyaman izledi.

Doğduğu ilde yaşayanların oranının en düşük olduğu il %29,8 ile Yalova oldu. Bu ili sırasıyla %42,6 ile Kocaeli ve %43 ile Tekirdağ takip etti. En yüksek nüfusa sahip il olan İstanbul’da yaşayan ancak doğum yeri farklı bir yer olanlar arasında, yurt dışı doğumlular birinci sırada yer alırken, %2,5 ile Sivas ikinci ve %2 ile Ordu doğumlular üçüncü sırada yer aldı. İstanbul’da yaşayan yurt dışı doğumlular içinde ilk sırayı %23,7 ile Bulgaristan doğumlular aldı.

İkinci büyük nüfusa sahip il olan Ankara’da ise, farklı bir yerde doğup Ankara’da yaşayanlar arasında, ilk sırada doğum yeri Çorum (%4,6) olanlar gelirken, ikinci sırada Yozgat (%4,1) ve üçüncü sırada Kırıkkale (%2,3) doğumlular yer aldı.

En yüksek nüfusa sahip üçüncü il olan İzmir’de ise en çok Manisa doğumlular (%3,7) ikamet ederken, Manisa’yı sırasıyla yurt dışı (%2,9) ve Erzurum (%2,3) doğumlular takip etti. Doğum yeri yurt dışı olup İzmir’de yaşayanlar içinde Bulgaristan doğumlular %40,3 ile ilk sırada yer aldı.

ÜLKEMİZDE YAŞAYAN HER 10 KİŞİDEN 1’İ İSTANBUL DOĞUMLU

Türkiye’de ikamet eden nüfusun doğum yerleri incelendiğinde %9,6’sının doğum yerinin İstanbul olduğu görüldü. İstanbul doğumluları sırasıyla, %4,3 ile Ankara, %3,3 ile İzmir, %2,8 ile Şanlıurfa ve Konya doğumlular izledi.

"
En Çok Okunan Haberler

`Programımızın ana hedefi dezenflasyondur`

Kartla yapılan ödeme tutarı arttı

`TL`nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz`

UBS`ten ons altın tahmini

Finansal hizmetler güven endeksi yükseldi

Danske Bank, ECB`den 2 faiz indirimi bekliyor

SEC`ten Ethereum kararı

İngiltere`de perakende satışlar azaldı

`Enflasyonda endişe noktasını aşmadık`

Tesla, Şanghay`daki Model Y üretimini azalttı

Japonya`da enflasyon hızı yavaşladı

KKM hesaplarında düşüş sürdü

Merkez Bankası’nın rezervleri arttı

X`in Türkiye`de temsilciliği kuruldu

Eximbank sendikasyon kredisi sağladı

TCMB`den zorunlu karşılık kararı

`Haziranda çeyrek baz puan faiz indirimi makul`