`İngiliz ekonomisi beklenenden iyi`

İngiltere Merkez Bankası Başekonomisti Andy Haldane ülke ekonomisinin Avrupa Birliği referandumunun ardından, beklenenden daha iyi bir performans sergilediğini söyledi.

06.01.2017 Cuma 14:32

Güncelleme : 09.01.2017 Cuma 08:18

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başekonomisti Andy Haldane ülke ekonomisinin hali hazırda Avrupa Birliği (AB) referandumu öncesindeki banka tahminlerinden daha iyi bir performans sergilediğini kabul  etti.

Londra’da Yönetim Enstitüsü toplantısında konuşan Haldane, 2008 finans  krizinde ekonomistlerin doğru öngörülerde bulunamamasını İngiltere’nin ünlü hava  durumu yorumcusu Michael Fish’in 1987’deki büyük fırtınaya ilişkin yanlış  tahminde bulunmasına benzetti.

İngiltere Merkez Bankasının Avrupa Birliği referandumu öncesinde  olumsuz senaryolar ortaya koyarak AB yanlısı kampanyaya destek olduğu yönündeki  eleştirileri kabul etmeyen Haldane, “Ana akım tahmin yürütenlerle ortak şekilde  mevcut durumdan daha sert bir ekonomik yavaşlama öngörmüştük.” ifadesini  kullandı.

Haldane, İngiliz ekonomisinin daha önce öngörülenden daha iyi bir  performans sergilemiş olmasının son derece olumlu bir gelişme olduğunu  vurgulayarak, tüketici güveninin ve konut sektörünün güçlü olduğunu belirtti.

Haldane İngiltere’de halkın harcama gücünde de 2016 yılında büyük bir  azalma görülmediğini belirtti. İngiliz ekonomisi AB referandumundan sonraki süreci kapsayan yılın  üçüncü çeyreğinde yüzde 0,6 büyümesi ile beklentinin üzerinde bir seyir kaydetti.  Öte yandan İngiliz sterlini ABD doları karşısında referandumdan bu yana yaklaşık  yüzde 17 değer kaybetti.

"
En Çok Okunan Haberler

`Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz`

`BoE ağustos ayında faiz indirebilir`

Borsada yatırımcı sayısı yüzde 72 arttı

`ECB fiyat artışına müsamaha göstermemeli`

En yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde

`Fed faiz indirimlerini erteleyebilir`

Biden yönetimi 3,3 milyon varil ham petrol alacak

Toyota`nın net karı rekor kırdı

ABD`de mortgage faizi 4 hafta sonra geriledi

Almanya`da sanayi üretimi düşüş gösterdi

ABD`de tüketici kredilerinde artış yavaşladı

`Yendeki hareket enflasyonu etkileyebilir`

API petrol stokları artışını sürdürdü

ABD’de işletmeler enflasyonda çözüm istiyor

`Siparişlerde azalma ekonomiyi yavaşlatıyor`

`Petroldeki artış enflasyonu yükseltebilir`

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`