İngiltere son çeyrekte yüzde 0,5 büyüdü

İngiltere Maliye Bakanı Osborne “Veriler İngiltere’nin küresel ekonomideki türbülansa rağmen istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini gösteriyor” dedi.

28.01.2016 Cuma 12:22

Güncelleme : 28.01.2016 Cuma 12:22

İngiltere ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,5 oranında büyüme kaydetti.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisinden (ONS) yapılan açıklamada, ülkede geçen yılın 4.çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) bir önceki çeyreğe göre beklentilerle uyumlu şekilde yüzde 0,5 artış kaydettiği belirtildi.

İngiltere'de 4. çeyrekte GSYH yıllık bazda da beklentilerle uyumlu şekilde yüzde 1,9 artış kaydetti. Son çeyrek büyüme verisinin açıklanmasıyla İngiliz ekonomisi 2015 yılında yüzde 2,2 büyüme kaydetmiş oldu.

İngiltere’de kasım ayında hizmetler endeksi yüzde 0,2 artarken, kasım ayı itibarıyla üç aylık hizmetler endeksi yüzde 0,6 yükseldi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, “Bu veriler ekonominin istikrarlı büyümesi için iyi haber. İnsanlar için daha fazla iş ve güvenlik anlamına geliyor” dedi.

Verilere ilişkin değerlendirmede bulunan İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ise “Veriler İngiltere’nin küresel ekonomideki türbülansa rağmen istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini gösteriyor” dedi.

Piyasalardaki oynaklığın altını çizen Osborne, “Dünyada yaşanan türbülans nedeniyle yolumuz engebeli olabilir ama İngiltere bütçe açığını azaltmaya, iş dünyasını çekmeye ve iş imkanı oluşturmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) daha önceki projeksiyonlarında İngiltere ekonomisinin 2015 yılında yüzde 2,2 büyüme kaydedeceğini, 2016-2017 yıllarında ise büyümenin bu seviyede devam edeceğini belirtmişti.

 

"
En Çok Okunan Haberler

En yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde

`ECB fiyat artışına müsamaha göstermemeli`

`Fed faiz indirimlerini erteleyebilir`

Biden yönetimi 3,3 milyon varil ham petrol alacak

Toyota`nın net karı rekor kırdı

ABD`de tüketici kredilerinde artış yavaşladı

Almanya`da sanayi üretimi düşüş gösterdi

`Yendeki hareket enflasyonu etkileyebilir`

API petrol stokları artışını sürdürdü

ABD’de işletmeler enflasyonda çözüm istiyor

`Siparişlerde azalma ekonomiyi yavaşlatıyor`

`Petroldeki artış enflasyonu yükseltebilir`

Apple hisseleri yükseldi

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne? 

Borsa İstanbul rekor kırdı