İtalya tahvil faizi 7 haftanın dibinde!

İtalya tahvilleri Yunanistan’ın borcunu ödeyeceği haberi ile yükselirken, tahvil faizi 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

20.07.2015 Cuma 13:50

Güncelleme : 20.07.2015 Cuma 16:03

İtalya tahvilleri, geçtiğimiz hafta sağlanan geçici anlaşmanın ardından Yunanistan’ın kreditörlere ödeme yapılması talimatı vermesi ile yükseliyor. 10 yıl vadeli tahvil faizi 7 haftanın en düşük seviyesine indi.

BloombergHT'nin haberine göre, Euro Bölgesi’nin çevre ülke tahvilleri, yatırımcıların yüksek getirili varlık arayışına girmeleri ile bölge genelinde yükselişlere öncülük etti. 10 yıl vadeli İspanya tahvili Mart 2013’ten bu yana en uzun süreli düşüş dönemini genişletti. Benzer vadeye sahip İspanya tahvil faizi ile Almanya tahvil faizi arasındaki fark kapanış fiyatlarına göre Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

Londra’daki London Capital Group piyasa analistlerinden Ipek Ozkardeskaya, “Yunanistan ile ilgili rahatlama çevre ülke piyasaları için pozitif olur” dedi.

10 yıl vadeli İtalya tahvil faizi 6 baz puan veya 0.06 yüzde puan gerileyerek Londra saati ile 11.04’te yüzde 1.86 seviyesine indi. Temmuz 2025 vadeli yüzde 1.5 faizli tahvilin fiyatı 0.54 veya 1,000 euro (1,083 dolar) nominal değerde 5.40 euro yükselerek 96.855 oldu.

Yatırımcıların benzer vadeli Almanya tahvili yerine İtalya tahvili tutmak için talep ettikleri ek faiz 110 baz puan ile 4 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeye indi.

10 yıl vadeli İspanya  tahvil faizi 5 baz puan gerileyerek yüzde 1.88’e düştü. Tahvil faizi geçtiğimiz 9 günde 44 baz puan  gerilemişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma