Japonya`da rekor ek bütçe yasalaştı

Japonya’da yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik 31,9 trilyon yenlik (297 milyar dolar) rekor ek bütçe Danışman Meclisi`nden (Sangiin) geçerek yasalaştı.

12.06.2020 Cuma 13:07

Güncelleme : 13.06.2020 Cuma 11:16

Nisanda yasalaşan 25,6 trilyon yenlik (239 milyar dolar) ilk ek bütçe  sonrası, tamamıyla devlet tahvillerinden karşılanan ve ülke tarihinin en hacimli  ek bütçesi Sangiin'de kanunlaştırıldı.

Bütçe, salgında ekonomik zarara uğrayan küçük ve orta ölçekli  işletmeler ile yaşam tehlikesine rağmen hizmet veren sağlık çalışanlarına nakit  finans desteği imkanını içeriyor.

Kovid-19 hastalarının tedavi gördüğü sağlık tesislerinin her bir  çalışanına birer defalığına 200 bin yen ödenmesinin öngörüldüğü bütçede, solunum  tedavilerine yönelik yataklarını hastaların hizmete sunan hastanelerin  çalışanlarına da birer defalığına 100 bin yen ödeme yapılması yer alıyor.

Nakit sıkıntısı çeken küçük işletmelerinin kira desteği kapsamında 6  milyon yene (55 bin dolar) kadar destek alabileceği bütçede, önce 10 trilyon yen  değerinde açıklanan ihtiyat akçesinin, muhalefet cephesinin eleştirileri üzerine  5 trilyon yene indirilmesi kararlaştırıldı.

Hükümet yasalaşan ikinci bütçenin, ek kredi ve yatırım yardımlarıyla  toplamda 117 trilyon yen değerine ulaşacağını belirtiyor.

Öte yandan bütçenin, 2008 küresel mali krizinden bu yana ilk kez,  Japonya'nın borç bağımlılığı oranını yüzde 50'nin üzerine çıkaracağı iddia  ediliyor.
"
En Çok Okunan Haberler

`Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz`

`BoE ağustos ayında faiz indirebilir`

Borsada yatırımcı sayısı yüzde 72 arttı

`ECB fiyat artışına müsamaha göstermemeli`

En yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde

`Fed faiz indirimlerini erteleyebilir`

Biden yönetimi 3,3 milyon varil ham petrol alacak

Toyota`nın net karı rekor kırdı

ABD`de mortgage faizi 4 hafta sonra geriledi

Almanya`da sanayi üretimi düşüş gösterdi

ABD`de tüketici kredilerinde artış yavaşladı

`Yendeki hareket enflasyonu etkileyebilir`

API petrol stokları artışını sürdürdü

ABD’de işletmeler enflasyonda çözüm istiyor

`Siparişlerde azalma ekonomiyi yavaşlatıyor`

`Petroldeki artış enflasyonu yükseltebilir`

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`