`Kripto para birimleri en değerli varlık sınıfı olacak`

Hisse senedi yatırım yöneticisi Travis Kling, kripto para birimlerinin 2019`da en değerli varlık sınıfı olacağı öngörüsünde bulundu.

24.12.2018 Cuma 10:47

Güncelleme : 25.12.2018 Cuma 13:14

Hisse senedi yatırım yöneticisi Travis Kling, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kripto para birimleri hiçbir zaman geleneksel varlıkların düşüşte olduğu bir dönemde var olmadı. BTC, dünyanın en büyük parasal deneylerinden biri olan küresel niceliksel genişlemenin (QE) başında doğdu. Kripto para birimlerinin 2019'da en iyi performans gösteren varlık olma şansı oldukça yüksek" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed), yaklaşık 10 yıl önce, küresel finansal krizin yıkıcı etkilerini azaltmak için, faiz oranlarını düşürerek ve trilyonlarca dolar değerinde devlet tahvili ve mortgage temelli menkul kıymet satın alarak, niceliksel genişleme (QE) uygulamasını başlatmıştı.

Yaklaşık 10 yıl süren uygulamanın ardından Fed'in yanında Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ), söz konusu tahvil ve menkul kıymet alımlarını azaltarak sıkılaşmaya gitmesi ve diğer bazı faktörler, küresel ekonomideki gerilemenin ana nedenleri arasında gösteriliyor.

Kling'in ayrıca, QE başladıktan hemen sonra 2009 yılında ortaya çıkan kripto para birimlerinin, yıl boyunca görülen ayı piyasasından etkilendiğini ve riskli bir varlık sınıfı olarak değerlendirilmeleri nedeniyle daha da etkilenebileceğini belirtti ve "Kripto para birimlerinin geleneksel varlık sınıflarından çok daha önce dibi görmesi beni şaşırtmaz" dedi.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma