Kripto para piyasasına yeni kral mı geliyor?

Kripto para piyasalarında sert düşüş yaşanırken en büyük para birimleri içerisinde yer alan Ethereum yükselişine yine devam ediyor.

01.02.2018 Cuma 16:24

Güncelleme : 02.02.2018 Cuma 10:03

Hindistan'dan gelen olumsuz haberlerin de etkisi ile kripto para piyasalarında sert düşüş yaşanırken en büyük para birimleri içerisinde yer alan Ethereum yükselişine yine devam ediyor.

Bitcoin şu ana kadarki en kötü ocak ayını yaşıyor. Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin bugün yüzde 9'a varan düşüşle 10 bin doların altına gerileyerek 9 bin 300 dolar seviyesini gördü. Bitcoin gibi diğer önde gelen para birimleri de aynı şekilde düşüşlerini sürdürüyor. Bu para birimleri içerisinde yer alan Ripple'ın fiyatı 1 doların altına kadar geriledi.

Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley'in hükümetin kripto para kullanımını engellemek istediğini belirtmesi bu düşüşte rol oynuyor.

Ancak piyasalarda dikkat çeken durum Ethereum'un daha önce olduğu gibi bu açıklamalardan etkilenmemesi oldu. Diğer paralar düşüş trendi içerisine girerken Ethereum günlük bazda yüzde 2,46'ya varan artışla yükselişte olan tek büyük para birimi olarak kaldı.

Bitcoin bu yıl yüzde 30'dan fazla değer kaybederken Ethereum, yüzde 30'a varan oranda değerlendi. Ehereum yine Bitcoin karşısında bu yıl yüzde 110, bugün ise yüzde 13 değer kazandı ve 0,12 Bitcoin seviyesine ulaştı.

Piyasa hacmi açısından da Ethereum 110 milyar dolarlık bir büyüklüğe erişirken Bitcoin'in piyasa hacmi 160 milyar doların altına kadar geriledi.

Bitcoin TSİ 16.38 itibarıyla günlük bazda yüzde 8,83 düşüşle 9.338 dolar, Ethereum yüzde 2,18 artışla 1.138 dolar, Ripple ise yüzde 13 düşüşle 0,99 dolardan işlem görüyor.  


"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti