Liderlik şansı, Fenerbahçe hisselerini uçurdu

Borsa İstanbul`da işlem gören Fenerbahçe hisseleri, futbol takımının bugün ligde liderliğe yükselebileceği beklentisi ile yatırımcısına yüzde 3 kazandırdı.

20.04.2015 Cuma 10:33

Güncelleme : 20.04.2015 Cuma 12:31

Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan karşılaşmada Galatasaray, Trabzonspor'a 2-1'lik skorla yenilerek liderliği averajla Beşiktaş'a kaptırırken, halen ligde 3. sırada olan ve bugün Bursaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, liderlik kutlamasına borsanın açılışı ile birlikte başladı.

Ligde 56 puanı bulunan Fenerbahçe'nin bugün evinde Bursaspor'u yenmesi halinde puanını 59'a yükselterek liderliği ele geçirecek olması dolayısıyla, Fenerbahçe hisseleri spor hisseleri içinde güne en iyi başlayan hisse oldu.
 
Fenerbahçe FENER hisse fiyatı haftaya yüzde 2 artışla başladıktan sonra yüzde 3,2 yükselişle 40,35 lira seviyelerinde dengelendi. Galatasaray'ı mağlup eden Trabzonspor TSPOR hisseleri ise güne yüzde 1,2 yükselişle başladıktan sonra cuma günü kapanışına göre yüzde 0,7 artışla 1,44 liradan alıcı buluyor.

Süper Lig'de 27. haftaya 58 puanla lider giren Galatasaray, Trabzonspor'a mağlup olarak liderliği Kasımpaşa deplasmanından 5-1 galip ayrılan Beşiktaş'a kaptırdı. Fenerbahçe'nin bugün galip gelmesi durumunda ligde 3. sıraya düşecek olan Galatasaray'ın GSRAY hisseleri değer kaybeden tek spor hissesi olurken, maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş'ın BJKAS hisseleri ise yüzde 1,8 yükselişle 2,31 liradan işlem görüyor.
"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti