Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faizlerde değişiklik yapmadı. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8`de, gecelik marjinal fonlama oranı yüzde 9,25`te, gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 7,25`te ve geç likidite penceresi borç verme faiz oranı yüzde 12,25`te sabit tutuldu.

15.06.2017 Cuma 14:00

Güncelleme : 16.06.2017 Cuma 08:44

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para  Politikası Kurulu (PPK), faizleri değiştirmedi.

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, PPK'nın, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığında toplandığı bildirildi.

Kurul, marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde  9,25'te, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde  7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını da (politika faizi) yüzde 8  düzeyinde sabit tuttu.

Geç Likidite Penceresi (GLP) uygulaması çerçevesinde, Bankalararası  Para Piyasası'nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası  borçlanma faiz oranı yüzde 0 ve borç verme faiz oranı yüzde 12,25'te sabit  bırakıldı.

'SIKI DURUŞ KORUNDU'

Duyuruda, son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetteki  toparlanmanın güçlendiğine işaret ettiği, iç talepte iyileşme gözlendiği, Avrupa  Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisini  sürdürdüğü belirtildi.

Alınan destekleyici teşvik ve tedbirlerin katkısıyla iktisadi  faaliyetin güç kazanmaya devam etmesinin beklendiği vurgulanan duyuruda, şunlar  kaydedildi:

"Kurul, yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme  potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir. Son aylarda  yaşanan maliyet yönlü gelişmeler ve gıda fiyatlarında beklenen kısmi düzeltmenin  sınırlayıcı etkisine rağmen enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama  davranışlarına dair risk oluşturmaktadır. Bu çerçevede kurul, sıkı para  politikası duruşunun korunmasına karar vermiştir."

Duyuruda, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda  elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceği ve enflasyon görünümünde  belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun  sürdürüleceği belirtildi.

Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen  diğer unsurlardaki gelişmelerin yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde  ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği bildirilen duyuruda, açıklanacak her  türlü yeni verinin ve haberin kurulun geleceğe yönelik politika duruşunu  değiştirmesine neden olabileceği kaydedildi.

Duyuruda, PPK toplantı özetinin 5 iş günü içinde yayımlanacağı bildirildi.

"
En Çok Okunan Haberler

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?