Moody`s`ten Çin finansal sektörüne ilişkin açıklama

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s, Çin`in, yılın ilk çeyreğinde alınan önlemlerle finansal sektördeki riskleri sınırlamak için ilerleme kaydetmeye devam ettiğini duyurdu.

28.06.2018 Cuma 10:38

Güncelleme : 28.06.2018 Cuma 15:42

Moody's'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Çin'de  bankacılık sektörü toplam varlık büyümesinin ilk çeyrekte yıllık yüzde 6,6  olduğu, bu rakamın geçen yılın aynı döneminde yüzde 15,7 düzeyinde bulunduğu  kaydedildi.
 
Bankaların varlık kalitesinin, makroekonomideki kesintisiz genişleme  doğrultusunda istikrarlı bir hale geldiğine işaret edilen açıklamada, bununla  birlikte süregelen düşük kaldıraçlamanın, gelecek 12-18 ayda daha zayıf borçlular  için temerrüt riskini artırabileceği uyarısında bulunuldu.
 
Açıklamada, Çin bankacılık sektörü karlılığının istikrar kazandığı,  likiditesinin de bankalar arasında dengeli kaldığı vurgulanarak, "Çin Merkez  Bankası (PBoC) ile Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu verilerine göre  Çin, yılın ilk çeyreğinde alınan önlemlerle finansal sektördeki riskleri  sınırlamak için ilerleme kaydetmeye devam ediyor." denildi. 
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody's Başkan Yardımcısı ve  Kıdemli Analist Nicholas Zhu, Çin'de gölge bankacılık faaliyetlerinden  uzaklaşılması ve bankaların konvansiyonel kredilere geri dönmesiyle kredi  büyümesinin hızlandığını kaydetti.
 
Bununla birlikte, Çin'de bankacılık sektörü varlık büyümesinin  yavaşladığını, varlık kalitesinin ise istikrarlı hale geldiğini aktaran Zhu,  "Biz, gölge bankacılık ve bankalar arası faaliyetler üzerindeki resmi  kısıtlamalar nedeniyle reel ekonomideki olası bir bozulmayı gidermek amacıyla  düzenleyicilerin ihtiyatlı yaklaşımını sürdürmesini bekliyoruz."  değerlendirmesini yaptı.
 
  

"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti