Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı

03.11.2014 Cuma 15:14

Güncelleme : 03.11.2014 Cuma 15:14

Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti - Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu

 

 Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en  büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6  seviyesinde gerçekleşti.

 

    AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde  yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

    Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve  içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.

 

    Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri  haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.

 

    Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et  ve süt grubunda gerçekleşti.

"
En Çok Okunan Haberler

`Programımızın ana hedefi dezenflasyondur`

Kartla yapılan ödeme tutarı arttı

`TL`nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz`

UBS`ten ons altın tahmini

Finansal hizmetler güven endeksi yükseldi

Danske Bank, ECB`den 2 faiz indirimi bekliyor

SEC`ten Ethereum kararı

İngiltere`de perakende satışlar azaldı

`Enflasyonda endişe noktasını aşmadık`

Tesla, Şanghay`daki Model Y üretimini azalttı

Japonya`da enflasyon hızı yavaşladı

KKM hesaplarında düşüş sürdü

Merkez Bankası’nın rezervleri arttı

X`in Türkiye`de temsilciliği kuruldu

Eximbank sendikasyon kredisi sağladı

TCMB`den zorunlu karşılık kararı

`Haziranda çeyrek baz puan faiz indirimi makul`